Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Ίσως μάχη Άθου - Σολωμού για την θέση του Γενικού Γραμματέα

Στέλιος Στυλιανού  -
31.05.2023

ΔΗΚΟ: Ίσως μάχη Άθου - Σολωμού για την θέση του Γενικού Γραμματέα

Η Κεντρική Επιτροπή καθορίζει σήμερα τους κανονισμούς για το Εκλογικό Συνέδριο - Η ονοματολογία για τις υπόλοιπες θέσεις

Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει το επόμενο διάστημα το ΔΗΚΟ καθώς είναι προγραμματισμένο για τις 9 Ιουλίου το εκλογικό συνέδριο του κόμματος. Μάλιστα αν και για τις θέσεις του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου φαίνεται ότι Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου θα επανεκλεγούν χωρίς αντίπαλο για τις άλλες θέσεις της ηγεσίας είναι όλα για την ώρα ρευστά.

Συγκεκριμένα για την θέση των 3 Αντιπροέδρων θα επαναδιεκδικήσουν οι σημερινοί Αντιπρόεδροι Μιχάλης Δαμιανός και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης ενώ ο 3ος Αντιπρόεδρος, Αντώνης Αντωνίου δεν έχει ακόμα αποφασίσει κατά πόσο θα ριχθεί στην μάχη με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.  Υποψηφιότητα για θέση Αντιπροέδρου του κόμματος  ανακοίνωσε ο Βουλευτής Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης ενώ ενδιαφέρον επιδυκνύει και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Την ίδια ώρα για την θέση του Γενικού Γραμματέα έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του το μέλος της Γραμματείας του κόμματος, Γιώργος Σολωμού ενώ ο σημερινός Γενικός Γραμματέας, Άθως Αντωνιάδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα επαναδιεκδικήσει την θέση ή κάτα πόσο θα διεκδικήσει κάποια άλλη θέση στην ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται πάντως ότι εάν τελικά αποφασίσει να επαναδιεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα θα δοθεί προεκλογική μάχη ανάμεσα σε δύο στελέχη της πρώτης γραμμής του κόμματος την ώρα μάλιστα που όπως πληροφορείται η Offsite News υπάρχουν σκέψεις και από άλλο στέλεχος του κόμματος για την διεκδίκηση της θέσης.

Ανοικτό παραμένει και το θέμα του Γενικού Οργανωτικού του κόμματος μετά την ανακοίνωση από πλευράς Νικόλα Παπαδόπουλου στο Καταστατικό Συνέδριο ότι αποχωρεί ο επί σειρά ετών Γενικός Οργανωτικός, Νεόφυτος Κωνσταντίνου ο οποίος μάλιστα ανακηρύχθηκε σε επίτιμο Γενικό Οργανωτικό.  

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον μελών για συμμετοχή στο Εκτελεστικό αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή είναι μεγάλο ενώ εκλογικές μάχες θα διεξαχθούν και για τις Προεδρίες Επαρχιακών Επιτροπών. 

Στο μεταξύ συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για επικύρωση των κανονισμών του Εκλογικού Συνεδρίου με τις υποψηφιότητες για την Ανώτατη ηγεσία και το Εκτελεστικό Γραφείο να αναμένεται να κατατεθούν στις 13 Ιουνίου ενώ για τους Προέδρους και τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στις 14 Ιουνίου.

Στέλιος Στυλιανού 

Home