ΔΗΚΟ: O ΓΕ να εξετάσει για ποινικά αδικήματα από τον ΠτΔ

ΔΗΚΟ: O ΓΕ να εξετάσει για ποινικά αδικήματα από τον ΠτΔ

«Για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας & Υπουργικού για τη μαρίνα Αγίας Νάπας»

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, επιμένουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, σε σχέση με τα παράτυπα και παράνομα διαβατήρια που εγκρίθηκαν και συνδέονται με την επένδυση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας, είπε σε δήλωση του το Μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Χρυσής Παντελίδης.

Αυτούσια η δήλωση:

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, επιμένουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου, σε σχέση με τα παράτυπα και παράνομα διαβατήρια που εγκρίθηκαν και συνδέονται με την επένδυση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας.

Παρά τις δικαιολογίες που προβάλει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, γεγονός παραμένει ότι:

  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε παράνομα τη χορήγηση πέντε διαβατηρίων, παραβιάζοντας εν γνώσει του, τα αυστηρά κριτήρια που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στις 18 Αυγούστου.
  • Για πρώτη φορά, διαπιστώνεται με στοιχεία η άμεση εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» σε παράτυπες ή παράνομες πολιτογραφήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου Αναστασιάδη. Αυτό, από μόνο του, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη, στις 20 Οκτωβρίου στο SIGMA, εγείρει θέμα.

Η κοινωνία ζητά διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση. Και το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να τα διεκδικεί.  

Home