Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Πέρασε από Εκτελεστικό ο Χριστοδουλίδης

Offsite Team -
22.06.2022 - 18:26

ΔΗΚΟ: Πέρασε από Εκτελεστικό ο Χριστοδουλίδης

Την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή η τελική απόφαση για Προεδρικές

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος συνήλθε σήμερα το απόγευμα με μοναδικό θέμα, στην ημερήσια διάταξη, τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου για τις συναντήσεις και τις επαφές που είχαν, τόσο ο ίδιος, όσο και η Γραμματεία του Κόμματος, με πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

>>>> Βρείτε ΕΔΩ όλα τα νεότερα και όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές εκλογές <<<<

Επιπρόσθετα, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για την παρούσα κατάσταση, ενώ ζητήθηκαν και διευκρινίσεις για σειρά θεμάτων, τα οποία ήταν αντικείμενο δημόσιας και εσωκομματικής συζήτησης όλο το προηγούμενο διάστημα.

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Θα περάσουν από Εκτελεστικό τον Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος το Εκτελεστικό Γραφείο συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως έχουν τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας τις γραπτές θέσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων, με τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα συζήτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή στις 09:30 το πρωί.

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home