ΔΗΚΟ: Περδίκης, Θεολόγου δίνουν το τέλειο άλλοθι στην κυβέρνηση

ΔΗΚΟ: Περδίκης, Θεολόγου δίνουν το τέλειο άλλοθι στην κυβέρνηση

Αντιπροτείνει στα κόμματα αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν για Γενικό Ελεγκτή αλλιώς να καταψηφίσουν τους Προϋπολογισμούς

Απάντηση στις αναφορές του Πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού έκανε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τη αυτοδιάλυση της Βουλής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Παπαδόπουλος, αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης για την αυτοδιάλυση της Βουλής, πως με αυτήν, δίνουν την τέλεια δικαιολογία και διέξοδο στην Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, να αποφύγει τον έλεγχο της Βουλής, αναφερόμενος στους Βουλευτές Γιώργο Περδίκη και Άννα Θεολόγου.

Παράλληλα αναφέρει, πως αντίθετα με το τι ισχυρίζεται ο ίδιος (Αβέρωφ Νεοφύτου) δεν είναι η Βουλή που έχει «παραλύσει», αλλά ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, μπροστά στο θράσος και τη διαφθορά που εκπέμπει η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης για την αυτοδιάλυση της Βουλής, πως με αυτήν, δίνουν την τέλεια δικαιολογία και διέξοδο στην Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, να αποφύγει τον έλεγχο της Βουλής και να συνεχίσει την συγκάλυψη και απόκρυψη της διαπλοκής και της διαφθοράς που η ίδια συντηρούσε με το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων». Ως ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υποβάλλεται από κάποιους αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς να τίθεται ως προϋπόθεση η παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης που εξάπλωσαν τη διαφθορά. Ελπίζω να αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης πως έτσι, εξαφανίζουν το μοναδικό εμπόδιο που έχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, στη συγκάλυψη της διαπλοκής. Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνεται από τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι προφανής η αγωνία του για να μην δοθούν οι φάκελοι των διαβατηρίων στον Γενικό Ελεγκτή. Τονίζουμε, πως αντίθετα με το τι ισχυρίζεται ο ίδιος δεν είναι η Βουλή που έχει «παραλύσει», αλλά ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, μπροστά στο θράσος και τη διαφθορά που εκπέμπει η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όσα κόμματα θέλουν να πατάξουν την διαπλοκή στον τόπο μας, ας συμπαραταχθούν μαζί μας στην απαίτηση να δοθεί πλήρης πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή, για όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων. Τότε μόνο θα λάμψει η αλήθεια. Ας συμφωνήσουμε, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης της διαφθοράς, ενόσω συνεχίζεται η συγκάλυψη της διαπλοκής.»

Tags
Home