Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Προχειρότητα της δικής μας πλευράς ενόψει πενταμερούς

Offsite Team -
03.04.2021

ΔΗΚΟ: Προχειρότητα της δικής μας πλευράς ενόψει πενταμερούς

Thumbnail
Ανησυχία προέδρου του ΔΗΚΟ για τον τρόπο διαχείρισης του Κυπριακού από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη

Την έντονη ανησυχία για τον τρόπο διαχείρισης του Κυπριακού από τη Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ,  Νικόλας Παπαδόπουλος.  Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει λόγο για προχειρότητα της δικής μας πλευράς για αντιμετώπιση της πρόθεσης της Τουρκίας να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λύση συνομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.  «Βλέπουμε να οδεύουμε σε μια πενταμερή διάσκεψη, χωρίς την πρόσκληση  της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει στην Τουρκία να προβάλει τη θέση για τη συνομοσπονδία των δύο Κρατών. Σε ένα μήνα θα πάμε σε μια πενταμερή διάσκεψη και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η  πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία που θα προβάλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για αυτό το λόγο, όπως είπε, ως Δημοκρατικό Κόμμα, « έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου επιτέλους θα μας ξεκαθαρίσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός,  πόσο πιο χαλαρή θα είναι αυτή η Ομοσπονδία που θα προτείνουν για να αντιμετωπίσουν , όπως ισχυρίζονται την προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει τη βάση των διαπραγματεύσεων προς μια λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών.  Πολύ φοβούμαστε όμως ότι δεν θα έχουμε αυτή την ανάλυση που αναμένουμε γιατί απλά δεν υπάρχει. Πάμε σε μια πενταμερή διάσκεψη με την προχειρότητα της δικής μας πλευράς να είναι πέραν από πασιφανής».

ΚΥΠΕ

Home