Δημαρχία Αγλαντζιάς: Ένας υποψήφιος και έντονο παρασκήνιο

Δημαρχία Αγλαντζιάς: Ένας υποψήφιος και έντονο παρασκήνιο

Άρχισε η ονοματολογία με μόνο ένα ενδιαφερόμενο για την ώρα να ανακοινώνει υποψηφιότητα

Έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Τετάρτη μετά και την υπουργοποίηση του Δημάρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη με τα κόμματα να βρίσκονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για ποιους θα επιλέξουν τελικά να μπουν στην μάχη για την Δημαρχία.

‘Ηδη από την περασμένη Κυριακή μιλώντας στην Offsite  ο πρώην Δήμαρχος Αγλαντζιάς (2011 -2016) Κώστας Κόρτας ανακοίνωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος

Ο κύριος Κόρτας έδωσε θετική απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο στην πρόταση που του έγινε για να επαναδιεκδικήσει τον Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Κόρτας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και το 2016 με την στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χάνοντας τότε την Δημαρχία από τον νέο υπουργό Άμυνας για 80 ψήφους. Μετά και την θετική απάντηση του Κώστα Κόρτα στο ΔΗΚΟ έχουν  ξεκινήσει κύκλων επαφών με άλλα κόμματα για στήριξη της υποψηφιότητας του. 

Ένα άλλο όνομα που έχει δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας για ενδιαφέρον για την Δημαρχεία είναι αυτό του Δημοτικού Συμβούλου Αγλαντζιάς, στελέχους της ΔΗΠΑ, Μαρίνου Κλεάνθους. 

Ο κύριος Κλεάνθους αν και για την ώρα  δεν κάνει σκέψεις να κατέλθει ως υποψήφιος αν και έχει δεχτεί κάποιες βολιδοσκοπήσεις, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει εάν δεχθεί επίσημες προτάσεις από κόμματα να τρέξει την κούρσα των εκλογών.  

Στο προσκήνιο  βρίσκεται και το όνομα της Αναπληρώτριας Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίας Βασιλειάδου η οποία έθεσε τον εαυτό της στην διάθεση του Κινήματος για πιθανή υποψηφιότητα, με την ΕΔΕΚ να αναμένεται αφού ζυγίσει τα δεδομένα και βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις άλλων κομμάτων να πάρει τις τελικές τις αποφάσεις . 

Εν αναμονή ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Σημειώνεται ότι για την  ώρα αποτελεί μυστήριο η στάση που θα ακολουθήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τις ηγεσίες να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τους τοπικούς παράγοντες. Μάλιστα στον ΔΗΣΥ βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων ενώ βολιδοσκοπήσεις έχουν δεχθεί και για στήριξη άλλων υποψηφιοτήτων με το ενδεχόμενο στήριξη της Μαρίας Βασιλειάδου για την ώρα να είναι απομακρυσμένο. 

Τέλος, στο ΑΚΕΛ είναι σε επαφή με τις Τοπικές Επιτροπές της Αγλαντζιάς ενώ όπως μας έχει λεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τοπική γενική συνέλευση για τελικές αποφάσεις , με κομματικές πηγές να μην διαψεύδουν ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο στήριξης  όπως και το 2016 του Κώστα Κόρτα. 

Home