Δημαρχία Αμμοχώστου: Τι φοβούνται τα κόμματα ενόψει εκλογών

Δημαρχία Αμμοχώστου: Τι φοβούνται τα κόμματα ενόψει εκλογών

Εξοφλήθηκαν οι απαιτήσεις Τ/κ και ΕΦΚΑΦ - Η απόδειξη της πληρωμής
Οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να φέρουν εκπλήξεις 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν υποψήφιοι Δήμαρχοι και κόμματα ενόψει των Εκλογών για ανάδειξη νέου Δημάρχου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού στις 15 Ιουλίου.

Οι πέντε υποψήφιοι μετά και την υποβολή των υποψηφιοτήτων την περασμένη Πέμπτη στρέφονται προς τους Αμμοχωστιανούς σε μια προσπάθεια άντλησης ψηφοφόρων που θα τους βοηθήσουν στην εκλογή τους.

Η εκλογική αναμέτρηση ωστόσο της 25ης Αυγούστου κρύβει παγίδες τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τα κόμματα που τους στηρίζουν, λόγω και του γεγονότος ότι κάποια δεδομένα ίσως φέρουν ανατροπές στο τελικό αποτέλεσμα.

Καταρχάς, το γεγονός ότι οι εκλογές γίνονται μέσα στο καλοκαίρι πιθανότατα θα έχει ως επακόλουθο μεγαλύτερη αποχή, καθώς πολλοί από τους ψηφοφόρους θα βρίσκονται ακόμα σε διακοπές, ενώ και αυτοί που δεν θα είναι δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα προτιμήσουν την τελευταία Κυριακή του καλοκαιριού να πάνε στην κάλπη χάνοντας ώρες δροσιάς και ξεκούρασης σε βουνό και παραλία.

Παράλληλα αστάθμητος παράγοντας για τα κόμματα είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη μόνο Δημάρχου, και όχι ολόκληρου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μάλιστα, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας πολιτικοί κύκλοι τόνισαν ότι κυρίως όσον αφορά τις εκλογές της Τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλο παράγοντα παίζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις των ψηφοφόρων με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και υποψήφιους Δημάρχους, και από την στιγμή που η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για Δήμαρχο αναμένεται ότι  η αποχή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. 

Τα πιο πάνω καταδεικνύουν ότι οι εκλογές της 25ης Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν σε κινούμενη άμμο με την όποια πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται παρακινδυνευμένη.

Σημειώνεται ότι στις Δημαρχιακές Εκλογές τον Δεκέμβριο του 2016 όταν επανεκλέγηκε Δήμαρχος ο Αλέξης Γαλανός από τους 31439 ψηφοφόρους ψήφισαν μόλις 12569, με την αποχή να ξεπερνά το 60%.

1

Συγκεκριμένα στις εκλογές ο κύριος Αλέξης Γαλανός πήρε ποσοστό 41,73% κερδίζοντας την Δημαρχία απέναντι στους ανθυποψηφίους του Σίμο Ιωάννου, Ανδρέα Λόρδο και Γεώργιο Σταυρή, οι οποίοι κατέρχονται ως υποψήφιοι και στις εκλογές της 25ης Αυγούστου.

Παράλληλα υποψήφιοι θα είναι ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Νίκος Κάρουλας.

Τέλος, τονίζεται ότι κομματικά επιτελεία και υποψήφιοι  τις επόμενες 15 μέρες αναμένεται να δουλέψουν εντατικά με στόχο να καταφέρουν να κερδίσουν την Δημαρχία, αφού τα πιο πάνω καταδεικνύουν τις δυσκολίες που έχουν ενώπιον τους και πιθανός εφησυχασμός ίσως φέρει εκπλήξεις. 

 

Home