Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Δεσμευμένοι στη βάση Δ.Δ.Ο. οι ηγέτες Ε.Ε. στο Κυπριακό

Offsite Team -
25.06.2021

ΔΗΣΥ: Δεσμευμένοι στη βάση Δ.Δ.Ο. οι ηγέτες Ε.Ε. στο Κυπριακό

Η επιφυλακτική στάση των ηγετών

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως δεσμευμένο για μια ολοκληρωμένη επίλυση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα».Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Γ. Χατζηγεωργίου.

 

Όπως ανέφερε: «Οι ηγέτες της Eυρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν συμπεράσματα σχετικά με την Τουρκία, διατηρώντας επιφυλακτική στάση, αφού τα όποια θετικά μέτρα θα λαμβάνονται σταδιακά και θα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία πρέπει να είναι αντίστοιχη ώστε αν υπάρχουν προκλήσεις να μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανατρέψει τα όποια θετικά μέτρα.

 

Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως δεσμευμένο για μια ολοκληρωμένη επίλυση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ ενώ υπογράμμισε τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων και τη διατήρηση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

H Eυρωπαϊκή Ένωση δίνει λοιπόν κίνητρα στην Τουρκία να συμπεριφερθεί με λογική στο Κυπριακό αλλά και στα εσωτερικά της θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Home