Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Γιατί τα άλλα κόμματα σιωπούν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό

Offsite Team -
27.08.2020 - 15:49

ΔΗΣΥ: Γιατί τα άλλα κόμματα σιωπούν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό

Thumbnail
ΔΗΣΥ: Γιατί τα άλλα κόμματα δεν σχολιάζουν εγκληματικές πράξεις που έχουν ως θύτες και θύματα αλλοδαπούς στη χώρα μας;

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι κεφαλαιώδες για τη κοινωνία μας ζήτημα, με πολλές προεκτάσεις και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί τα κόμματα περιστασιακά, αναφέρει ο ΔΗΣΥ διαμέσου του Αναπληρωτή του Εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Χατζηγεωργίου, με αφορμή τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στη Λάρνακα με το έγκλημα που συνδέεται και με τη τέλεση εικονικών γάμων στο νησί. 

Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηγεωργίου στις δηλώσεις του, «η σιωπή των υπόλοιπων κομμάτων και δη του ΑΚΕΛ που δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σχολιάσει εγκληματικές πράξεις που έχουν ως θύτες και θύματα αλλοδαπούς στη χώρα μας, όπως είδαμε στη Λάρνακα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις», προκαλεί εντύπωση στον ΔΗΣΥ, του οποίου η πολιτική βούληση, όπως και της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι δεδομένη και κατατεθειμένη, για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του: 

"Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι κεφαλαιώδες για την κοινωνία μας ζήτημα, με πολλές προεκτάσεις. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και μέσα από τραγικές εξελίξεις όπως αυτές που είδαμε στη Λάρνακα. Ένα έγκλημα που συνδέεται και με την τέλεση εικονικών γάμων, που είναι μια από τις προεκτάσεις. 

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι θέμα για να ασχολούνται τα πολιτικά κόμματα περιστασιακά. Μας κάνει εντύπωση λοιπόν η σιωπή των υπόλοιπων κομμάτων και δη του ΑΚΕΛ που δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σχολιάσει εγκληματικές πράξεις που έχουν ως θύτες και θύματα αλλοδαπούς στη χώρα μας, όπως είδαμε στη Λάρνακα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Η πολιτική βούληση κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι δεδομένη και κατατεθειμένη, για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, ψηφίστηκαν τρία νομοσχέδια για την αντιμετώπιση ακριβώς των εικονικών γάμων. Προωθήθηκαν και αποφάσεις που αντιμετωπίζουν το ζήτημα των εικονικών φοιτητών. Εκκρεμούν επίσης για ψήφιση άλλα τέσσερα νομοσχέδια που θα διευκολύνουν την διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο, για την επόμενη συνεδρίαση. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπεύθυνη πολιτική στάση και να στηρίξουν τα νομοσχέδια αυτά. Μόνο με μια ολοκληρωμένη πολιτική θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προεκτάσεις ενός σημαντικότατου για την κοινωνία θέματος όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό."

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Home