ΔΗΣΥ: Η τραγωδία της «Ήλιος» δεν θα ξεχαστεί ποτέ

ΔΗΣΥ: Η τραγωδία της «Ήλιος» δεν θα ξεχαστεί ποτέ

Στις 12:05 το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου 2005, το «Ήλιος» συνετρίβη στο Γραμματικό, σε ορεινή περιοχή

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο ΔΗΣΥ αναφορικά με τα 15 χρόνια από την τραγωδία της «Ήλιος». Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην ανακοίνωση του εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων για την απώλεια τους. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:  

"15 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από ακόμη μια μαύρη μέρα καλοκαιριού που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας: την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής. Μια τραγωδία που δεν θα λησμονηθεί υπό καμία περίσταση και που δεν θα χαθεί στη λήθη. Εκείνη την ημέρα, τη 14η Αυγούστου 2005, ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο πένθος και στον πόνο για τον αδόκητο χαμό των 121 επιβατών.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συγγενείς και τους οικείους τους για την απώλειά τους. Ο πόνος των συγγενών, των οικογενειών, έγινε και παραμένει πόνος όλης της Κύπρου αλλά και ένα μελανό σημείο υπενθύμισης που δεν πρέπει  ως πολιτεία να λαμβάνεται αψήφιστα. 

Ότι η διαρκής φροντίδα και επιμέλεια αλλά και η δέουσα αυστηρότητα στην πιστή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας των αεροπορικών πτήσεων αλλά και εν γένει όλων των συγκοινωνιών, δεν είναι μια εφήμερη εργασία αλλά μια εργασία από τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτώνται ζωές. Για να μην ξαναζήσουμε ποτέ τον πόνο και την απώλεια που επέφερε η τραγωδία της «Ήλιος». Αυτό θα πρέπει να είναι διαρκές μέλημα όλων μας."

 

Home