ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση βάλουν κατά ριπάς στο ΑΚΕΛ για Προεδρικές 2023

ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση βάλουν κατά ριπάς στο ΑΚΕΛ για Προεδρικές 2023

Τη Δευτέρα η τελεσίδικη απόφαση ΔΗΣΥ για Δημαρχία Αμμοχώστου
Αφορμή οι δηλώσεις για Συμμαχίες ενόψει των Προεδρικών του 2023

Συνεχίζεται η κόντρα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης με αφορμή τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πιθανές συνεργασίες του ΑΚΕΛ ενόψει των Προεδρικών του 2023, με στόχο να φύγει το ΔΗΣΥ από την εξουσία.

Με αφορμή σημερινή τοποθέτηση του Άντρου Κυπριανού ότι το ΑΚΕΛ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα μέσα από ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι οι ίδιοι δεν μείωσαν μειώσαμε τον πατριωτισμό κανενός, τονίζοντας ότι οι ίδιοι έθεσαν ερωτήματα, από τη στιγμή που τις μυστικές συναντήσεις του ΑΚΕΛ με άλλα κόμματα, δεν τις έδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη δημοσιότητα αλλά το κόμμα της Αριστεράς.

Μάλιστα ο ΔΗΣΥ διερωτάται πόσο αξιόπιστο είναι ΑΚΕΛ που ενώ θεωρεί πως φτάσαμε στο και πέντε του κυπριακού, τέσσερις μέρες πριν την κάθοδο της κ. Λουτ, να διαρρέει στα ΜΜΕ αλλά και να τοποθετείται και επίσημα η ηγεσία του ότι προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες για τις Προεδρικές του 2023.

Καταληκτικά στην ανακοίνωση αναφέρει «Ποια είναι η προτεραιότητα αυτή την ώρα; Η επίλυση του κυπριακού ή η εξουσία το 2023; Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός».

 Πυρά και από Κλέλια

Τις προτεραιότητες του κόμματος του τις έθεσε ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο» στις 9 Ιουνίου, όπου σαφώς αναφέρει ότι η απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, μόλις ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του με 57%, είναι η κύρια έγνοια του ΑΚΕΛ αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει η Κλέλια Βασιλείου η προσπάθεια του ΑΚΕΛ  είναι να βρει συμμαχους, στην πιο πάνω προτεραιότητα που έχει θέσει τονίζοντας ότι  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπόσχεται σήμερα ότι, την κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό το ΑΚΕΛ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ελπίζουμε ότι αυτή η υπόσχεση δεν θα είναι όπως ήταν η απόφαση του κατά το 2004 όταν, προκειμένου να τσιμεντώσει το ναι, είπε όχι.

Μάλιστα η κυρία Βασιλείου κάνει αναφορές και στο Κραν Μοντάνα αναφέροντας «όπως ήταν η «υπεύθυνη» στάση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Κραν Μοντανά, όπου ενώ εκθείαζε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσει γραπτώς προτάσεις επί του πλαισίου του ΓΓ των ΗΕ,  στη συνέχεια υιοθετώντας άλλο καθ΄ υπαγόρευση αφήγημα, τον κατηγόρησε ως υπαίτιο της κατάρρευσης των συνομιλιών».

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται στο ΑΚΕΛ από την Κυβέρνηση είναι, αφού στην ουσία ενοχοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη λύση του Κυπριακού, γιατί το ίδιο δεν αξιοποίησε την περίοδο της διακυβέρνησης του με συνομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για να λύσει το Κυπριακό;.

«Επιπρόσθετα, θέλουμε να ρωτήσουμε το ΑΚΕΛ κατά πόσο η προτεραιότητα που έχει θέσει για απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, το παρεμποδίζει να βλέπει τις συνεχείς απειλές και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, τις προθέσεις της Άγκυρας να αλλάξει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και, ακόμα, την προσπάθεια αλλαγής της βάσης λύσης από την ψευδοκυβέρνηση με την ενθάρρυνση της Άγκυρας, καλώντας την ίδια ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει για τις καλές του προθέσεις σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού. Πότε, επιτέλους, το ΑΚΕΛ θα κατανοήσει πως με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την απενοχοποίηση της Τουρκίας με τις επεκτατικές βλέψεις»; καταλήγει η ανακοίνωση της Κλέλιας Βασιλείου.

Home