Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας ενάντια στα παιδιά

Offsite Team -
18.11.2021 - 12:36

ΔΗΣΥ: Καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας ενάντια στα παιδιά

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει απερίφραστα την κάθε μορφή βίας και κακοποίησης ενάντια στα παιδιά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, που το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ορίσει την 18η Νοεμβρίου, τονίζουμε για άλλη μια φορά πως απόλυτη προτεραιότητά για εμάς αποτελεί η αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου με κάθε δυνατό μέσο και η θωράκιση των παιδιών της χώρας μας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μέσα από τη θέσπιση ενός ισχυρού νομικού πλαισίου και δομημένες διαδικασίες που αναπτύχθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, μπορούμε πλέον να μιλάμε για την ύπαρξη ενός επαρκούς δικτύου προστασίας των παιδιών.  Η υλοποίηση του θεσμού «Το Σπίτι του Παιδιού» και η εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, της εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, μέσω του συμβουλίου εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής «Φωνή», αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο να σπάσει η σιωπή,  ενδυναμώνοντας τα παιδιά κυρίως μέσω της σωστής ενημέρωσης και της εφαρμογής της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση. 

Ο αγώνας για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, είναι ένας αγώνας διαρκείας και είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε στον μέγιστο βαθμό τα δικαιώματα του κάθε παιδιού για μια ζωή ελεύθερη από βία και φόβο.

Home