ΔΗΣΥ: «Πρεπει να τολμήσουμε -Η Κύπρος θέλει τομές»

ΔΗΣΥ: «Πρεπει να τολμήσουμε -Η Κύπρος θέλει τομές»


Σχόλιο Δ. Δημητρίου για τον προϋπολογισμό Υπ. Δικαιοσύνης

«Έχουμε υποχρέωση να τολμήσουμε, είναι η ώρα των πράξεων και εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές τις τομές που οφείλουμε προς τους πολίτες και προς την κοινωνία μας».Το  μήνυμα αυτό έστειλε ο Δημοκρατικός Συναγερμός μέσω του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Δημητρίου σχολιάζοντας τη συζητηση στη Βουλή του προϋπολογσμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

 

Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι « για εμάς ως Δημοκρατικός Συναγερμός, προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Και υπάρχει μια μεγάλη μεταρρύθμιση που οφείλουμε προς τον τόπο, η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης. Άλλωστε ήταν και το πρώτο σημείο στην επιστολή που ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα. Το να προχωρήσουμε, το να τολμήσουμε να προχωρήσουμε με την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων που είναι σήμερα ενώπιον της Βουλής».  

 Ο κ. Δημητρίου είπε ότι «το δεύτερο σημείο της επιστολής του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού που συσχετίζεται και με το υπουργείο δικαιοσύνης, είναι αυτό των νομοσχεδίων που αφορούν αφενός την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς και αφετέρου την επικράτηση της διαφάνειας. Και σε αυτά τα σημεία η Υπουργός σήμερα μας ενημέρωσε για το που βρίσκονται και το νομοσχέδιο για την Αρχή κατά της Διαφθοράς που έρχεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, μας ενημέρωσε και για τη νέα οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορά και την προστασία μαρτύρων».

 

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου, τόνισε ότι «εμείς επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που είπαμε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, πως η κρίση που περνάμε είναι θεσμική και δεν θα προσπεραστεί από τον χρόνο ούτε θα υποσκελιστεί από άλλα θέματα της επικαιρότητας».

Home