ΔΗΣΥ: Συγχαίρει ΠτΔ και ΥΠΕΞ για βρετανικές βάσεις

ΔΗΣΥ: Συγχαίρει ΠτΔ και ΥΠΕΞ για βρετανικές βάσεις

Πολυεπίπεδο το όφελος για τη χώρα μας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την οποία συγχαίρει τον Πρόεδρο αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών γιατ η μη στρατιωτική ανάπτυξη στις βρετανικές βάσεις

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ: “60 και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας επετεύχθη τελικά μια οριστική ρύθμιση όσο αφορά τη μη στρατιωτική ανάπτυξη εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων, που σημαίνει ότι τόσο οι κάτοικοι επηρεαζόμενων Δήμων όσο και οι κάτοχοι περιουσιών στην περιοχή, μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των περιουσιών αυτών.

Μια χωρίς καμιά υπερβολή ιστορική εξέλιξη για τη χώρα μας, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μετά από τις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη προσωπικά αλλά και χάρη στις άριστες σχέσεις της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Υπ. Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών και στο συγκεκριμένο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε σειρά κυβερνήσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει πολυεπίπεδο όφελος για τη χώρα μας, σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γεγονός που πάντα υπήρξε βασική προτεραιότητα για την παρούσα διακυβέρνηση και γίνεται και με αυτόν τον τρόπο πράξη”.

 

Home