Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση

Offsite Team -
16.02.2021 - 16:59

ΕΔΕΚ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση

Thumbnail
H ΕΔΕΚ για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από πολιτικό

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφορικά καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό πρόσωπο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την κακοποίηση γυναίκας από άτομο προερχόμενο από τον χώρο της πολιτικής είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης και ολοκληρωμένης διερεύνησης.

Η ΕΔΕΚ επαναβεβαιώνει για πολλοστή φορά τη θέση της ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύσει πλήρως τις γυναίκες που προβαίνουν σε καταγγελία και να προχωρεί σε πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών που φτάνουν κοντά της, ακόμα κι αν αυτές είναι ανώνυμες. Ο φόβος που βιώνουν αυτές οι γυναίκες σε μια κλειστή κοινωνία όπως η Κύπρος επιβάλλει την πλήρη προστασία τους αλλά και την τιμωρία όσων έχουν ασελγήσει σε βάρος τους.

Για ακόμα μια φορά, παροτρύνουμε όλες εσάς που έχετε υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία, κακοποίηση ή παρενόχληση, είτε στο χώρο εργασίας σας είτε αλλού, να προχωρήσετε σε καταγγελία ώστε οι υπαίτιοι να προσαχθούν, επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να σπάσετε τη σιωπή και να μιλήσετε.»

Home