Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Έβαλε μπρος για Δημοτικές και ψάχνει 349 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους

Στέλιος Στυλιανού  -
01.06.2023

ΕΔΕΚ: Έβαλε μπρος για Δημοτικές και ψάχνει 349 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους

ΕΔΕΚ: Προστασία δανειοληπτών μόνο μέσα από το ειδικό δικαστήριο
Θέλει να έχει συμπληρωμένα ψηφοδέλτια σε όλους τους Δήμους - Σε πρώιμο στάδιο ακόμα οι συζητήσεις για Ευρωεκλογές

Σε ρυθμούς Δημοτικών Εκλογών ξεκίνησαν να κινούνται στην ΕΔΕΚ έχοντας ως στόχος να κατέλθουν με πλήρες ψηφοδέλτια και στους 20 νέους Δήμους με συνολικά 349 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Σημειώνεται ότι για θέμα των Δημοτικών Εκλογών και για τον νέο τρόπο διεξαγωγής τους η ΕΔΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με τα στελέχη της στην παρουσία και του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου στις τοπικές Επιτροπές σε όλες τις δημαρχούμενες περιοχές.  

Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι σύμφωνα με κομματικές πηγές να υπάρξει ενημέρωση από τον ίδιο τον Πρόεδρο στα μέλη του Κινήματος για την διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών με την νέα τους μορφή αλλά και την προσπάθεια που θα κάνει το κόμμα για να κερδίσει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Το ζήτημα πάντως των Δημοτικών Εκλογών και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων θα είναι και ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην σημερινή καθιερωμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος με στόχο μέσα από σωστή δουλειά σε συνεργασία με το Οργανωτικό Γραφείο του κόμματος να καταλήξουν στους εκλεκτούς για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Όσον αφορά το θέμα των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων οι Σοσιαλιστές είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα.

Σε πρώιμο στάδιο οι διεργάσιες για Ευρωεκλογές

Στο μεταξύ οι διεργασίες για τις Ευρωεκλογές στο Κίνημα είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς μέχρι στιγμής οι όποιες επαφές και διαβουλεύσεις έγιναν σε επίπεδο στελεχών. Μάλιστα το όλο ζήτημα δεν τέθηκε ακόμα ούτε ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου καθώς το Οργανωτικό Γραφείο δίνει στο παρόν στάδιο μεγάλη σημασία στις Δημοτικές εκλογές και στην ενημέρωση για τον νέο τρόπο διεξαγωγής. 

Όπως σημειώνουν πάντως κομματικές πηγές στην ΕΔΕΚ θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για πιθανές συνεργασίες στις Ευρωεκλογές καθώς δεν αποκλείουν είτε την συνεργασία με άλλα κόμματα είτε ακόμα και την συνεργασία με κάποιες προσωπικότητες. 

Αυτό που προέχει όπως μας έχει λεχθεί είναι το Κίνημα να διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο και όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων αυτές θα παρθούν αφού πρώτα ζυγιστούν όλα τα δεδομένα. 

Στέλιος Στυλιανού 

Home