Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ για διαχείριση Πανδημίας: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι

Offsite Team -
07.05.2021

ΕΔΕΚ για διαχείριση Πανδημίας: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι

Η ΕΔΕΚ κάνει λόγο για πλήρης αποτυχία της διαχείρισης του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση

Η ΕΔΕΚ δια της εκπροσώπου τύπου της κα. Μαρίας Παναγιώτου, σχολιάζει επίσης την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η ταλαιπωρία προκαλείται από την ανεπάρκεια και ανικανότητα των υπευθύνων και είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν, όπως είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και το ΑΚΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προεδρικό απαντήσε τότε στο ΑΚΕΛ ότι, ο λόγος που κάνει επικρίσεις προς την κυβέρνηση είναι επειδή δεν έχει πρόταση αλλά άρνηση. 

Παράλληλα το ΔΗΚΟ, στην ίδια γραμμή με ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση όχι μόνο ανίκανη αλλά ότι είναι απειλή για τη δημόσια υγεία».

Αυτούσια η ανακοίνωση ΕΔΕΚ:

Η πλήρης αποτυχία της διαχείρισης του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας αποδεικνύεται από τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υπερφόρτωση του ήδη καταρρακωμένου δημόσιου τομέα της υγείας, από την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών αλλά και από τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει.

Ενώ όλοι γνωρίζουν πως η μόνη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων που προκύπτουν από αυτήν είναι ο άμεσος και μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, μέσα σε πέντε μήνες στην Κύπρο εμβολιάστηκε πλήρως μόνο το 9,9% του πληθυσμού (βλ. δεδομένα ECDC).

Πέρα από την αδικαιολόγητη αργοπορία, εδώ και δύο μέρες παρατηρούμε και πάλι σοβαρά προβλήματα στην πύλη εμβολιασμού. Χθες δεν λειτούργησε καθόλου ενώ σήμερα υπάρχει αναμονή περίπου 1,5 ώρας για να κλείσουν ραντεβού παραγωγικές ηλικιακές ομάδες της οικονομίας (αυτές των 35-36 χρόνων).

Αρκετά ανεχτήκαμε. Η ταλαιπωρία προκαλείται από την ανεπάρκεια και ανικανότητα των υπευθύνων. Είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.

Home