Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: «Η Κύπρος να αποκλείσει μεταφορά Φ.Α. από Τουρκία»

Offsite Team -
23.02.2022 - 12:43

ΕΔΕΚ: «Η Κύπρος να αποκλείσει μεταφορά Φ.Α. από Τουρκία»

Η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων

«Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω αγωγού που θα περνά από την Τουρκία». Αυτό αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή τους τονιζοντας ότι:

«Αφού μειώνονται οι δυνατότητες προώθησης του EastMed, η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη που επίσης να αποκλείουν την μεταφορά μέσω Τουρκίας».

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, «το πάγωμα της πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, από τη Γερμανία, λόγω της στάσης της Ρωσίας στο ουκρανικό ζήτημα, αποδεικνύει ότι οι ενεργειακοί δ η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω αγωγού που θα περνά από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή πρέπει να προταχθεί από την κυβέρνηση πως η αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».

Home