Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για αντιμετώπιση πανδημίας

Offsite Team -
03.08.2020

ΕΔΕΚ: Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για αντιμετώπιση πανδημίας

Thumbnail
Όσα δήλωσαν Σιζόπουλος και Κυριακίδου

Με εποικοδομητική συνέργεια η ΕΔΕΚ συνεχίζει τις παρεμβάσεις της για ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της Ε.Ε. Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μαρίνο Σιζόπουλο για αυτή την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για τα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού. 

Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο όσον αφορά τα θεραπευτικά σχήματα, τα θέματα που αφορούν τα εμβόλια αλλά ταυτόχρονα και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται από τα κράτη μέλη, βάση των συστάσεων του ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης νοσημάτων. 

Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, δυστυχώς δεν τον βλέπουμε αλλά ο ιός είναι εκεί, κυκλοφορεί ανάμεσα μας και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε με μια νέα καθημερινότητα. Διότι με αυτόν το τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Πρέπει να σας πω ότι ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνομιλία. Ο φίλος Μαρίνος έχει και την ιατρική ιδιότητα οπότε είχα την ευκαιρία να ακούσω και από τον ίδιο αρκετές απόψεις που αφορούν τόσο τις θεραπευτικές αγωγές αλλά και άλλα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν.

Θα ήμαστε στην διάθεσή τους για ό,τι μας χρειάζονται και για ενημέρωση αλλά και μία στενή επαφή για τα θέματα που αφορούν αυτήν την πανδημία».

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Εγώ από την πλευρά την δική μου και της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Κυριακίδου για αυτή την πολύ σημαντική και ελπίζω εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε.

Η ενημέρωση ήταν πλήρης και λεπτομερειακή όσον αφορά τις δράσεις και είναι πάρα πολύ σημαντικό για την μικρή μας πατρίδα να στηρίξουμε όλοι τις σοβαρές και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει η κ. Κυριακίδου ως Επίτροπος Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσει να αναδειχθεί η διάσταση ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος μιας χώρας, η συμβολή η οποία μπορεί να έχουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι πολύ μεγαλύτερη και πάρα πολύ σημαντική. Ειδικά μέσα στο πλαίσιο μιας πανδημίας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη όπως αυτή την στιγμή την αντιμετωπίζουμε.

Από την πλευρά την δική μας, έχουμε καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τα πρωτόκολλά για θεραπείες, τον τρόπο αξιοποίησης αυτών των πρωτοκόλλων, καθώς επίσης και θέματα που άπτονται ενδεχομένως της αξιοπιστίας και της επιτυχίας εμβολίων τα οποία θα πρέπει να παρασκευαστούν για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πανδημία. 

Θέλω για ακόμη μια φορά να διαβεβαιώσω την κ. Κυριακίδου ότι από την πλευρά την δική μας στο πλαίσιο του δικού μας του κομματικού και πολιτικού δόγματος, της εποικοδομητικής συνέργειας όπως την έχουμε ονομάσει, ότι θα βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση της, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, με παρεμβάσεις προς την δική μας πολιτική ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, μέσα από τις εμπειρίες τις οποίες έχουμε ως θεματική υγείας από τους συναδέλφους γιατρούς που εμπλέκονται σε αυτό τον τομέα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια. 

Να ευχηθούμε στην ίδια κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει να εκπληρώσει. Όλοι πρέπει να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από ένα αόρατο εχθρό. Είναι καλύτερα να είμαστε επιφυλακτικοί και να σώσουμε ζωές παρά να είμαστε «ασύδοτοι» και να θέσουμε σε κίνδυνο και την δική μας ζωή αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων». 

 

Home