Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ:Βήμα ορθής κατεύθυνσης αλλά ανεπαρκές η μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα

Offsite Team -
04.12.2021

ΕΔΕΚ:Βήμα ορθής κατεύθυνσης αλλά ανεπαρκές η μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα

Προτείνει 4 μέτρα

«Η μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτελεί βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ανεπαρκές». Αυτό αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της σήμερα Σάββατο 04 Δεκεμβρίου και προτείνει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης της πραγματικής οικονομίας:

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα μέτρα αυτά είναι:

 • Ο ΦΠΑ να επιβάλλεται μόνο επί της κατανάλωσης του ηλεκτρισμού και όχι επί του συνόλου των χρεώσεων του λογαριασμού.

• Η μείωση του ΦΠΑ να συνεχιστεί μέχρι την εξασθένηση των συνεπειών της πανδημίας επί της αγοράς και όχι μόνο για μερικούς μήνες. Επίσης, καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση, επιτέλους να αποφασίσει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ελέγχου της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα. Με αυτό τον τρόπο, το κράτος να ανακτήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τα χαμένα έσοδα του, τα οποία θα μπορεί να τα αξιοποιήσει:

• Για επιπρόσθετη χρηματοδότηση της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. • Για σοβαρή επέκταση των σχεδίων χορήγησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως αναφέρει: «Τα λαμβανόμενα μέτρα για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, για να είναι αποτελεσματικά.

 

Home