Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφυγε το ΑΚΕΛ, έμεινε η Ειρήνη (VIDEO)

Offsite Team -
17.07.2020 - 18:06

Έφυγε το ΑΚΕΛ, έμεινε η Ειρήνη (VIDEO)

Thumbnail
Δεν συμμετέχουμε σε ανεύθυνες πράξεις είπε η Ομάδα του ΑΚΕΛ και αποχώρησε αλλά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου παρέμεινε

Έκπληξη προκάλεσε σήμερα (17/7) στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η πράξη της Ειρήνης Χαραλαμπίδου να παραμείνει στα Έδρανα την ώρα που ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποχωρούσε από την αίθουσα για να μην συμμετάσχει στο θέμα της «Λίστα Γιωρκάτζη». 

Όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού «αποφασίσαμε ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν συμμετέχουμε και ο καθένας από μας θα αναλάβει τη ευθύνη του».

Δ

«Με τη μεγαλύτερη ευκολία επιχειρούμε να ισοπεδώσουμε συνειδήσεις να ισοπεδώσουμε ανθρώπους απλώς για να εξυπηρετήσουμε σκοπιμότητας. Αν δεν προβληματιστούμε θα συνεχίσουμε τον κατήφορο στον οποίο οδηγούμαστε», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ορθό θα ήταν να γίνει έρευνα από την Κεντρική Τράπεζα και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα.

Υπενθύμισε ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Κύπρου λέει ότι ο καθένας θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον, ενώ στην περίπτωση αυτή γίνεται το αντίθετο και διερωτήθηκε κατά πόσον με τη δημοσιοποίηση της λίστας η Βουλή εισέλθει σε δικαστικές περιπέτειες.

 

Ωστόσο η Βουλευτίνα των Νέων Δυνάμεων του ΑΚΕΛ επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να ψηφίσει υπέρ της δημοσιοποίησης της Λίστας, πράξη που εξόργισε, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, συναδέλφους της στο ΑΚΕΛ αφού η Λίστα περιέχει εξόφθαλμες ανακρίβειες, λανθασμένα στοιχεία και κυρίως δεν απαντούσε στο μείζον που είναι κατά πόσο όσοι είναι στη Λίστα έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από πλευράς των Τραπεζών. 

Δ

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική της Ομάδα πριν την κρίσιμη συνεδρία ότι η ίδια δεν θα αποχωρήσει διότι όπως είπε ήταν η ίδια που πρωτοστάτησε για να δοθεί η Λίστα στη δημοσιότητα και εάν τώρα δεν ψήφιζε υπέρ θα έμενε προσωπικά εκτεθειμένη η ίδια στους ψηφοφόρους της, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ. 

Home