Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκπαιδευτικά και άλλα ζητήματα συζήτησαν ΟΕΛΜΕΚ και ΔΗΣΥ

Offsite Team -
27.09.2021 - 14:29

Εκπαιδευτικά και άλλα ζητήματα συζήτησαν ΟΕΛΜΕΚ και ΔΗΣΥ

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Εκπαιδευτικά και άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο, συζήτησε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι η επίσκεψη του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, εντάσσεται στα πλαίσια των επισκέψεων ή και των συναντήσεων που έχει η Οργάνωση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

 

«Έχουμε συζητήσει αρκετά εκπαιδευτικά και άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και εκείνο, το οποίο τονίσαμε στον κ. Νεοφύτου, είναι ότι γνώμονας της Οργάνωσης μας είναι πάντοτε η συνεχής αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Εκείνο το οποίο τον έχουμε διαβεβαιώσει είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η βελτίωση στο δημόσιο σχολείο για το καλό των μαθητών μας και κατ΄ επέκταση της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Χατζησάββας, εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ έδωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ δύο τόμους για την ιστορία της ΟΕΛΜΕΚ και τη δράση της ΟΕΛΜΕΚ επί Αγγλοκρατίας για να γνωρίζουν όλοι, όπως είπε, και «το ρόλο αλλά και γενικότερα το πως ενεργούσαν οι συνάδελφοι της ΟΕΛΜΕΚ επί καιρό Αγγλοκρατίας».  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του είπε ότι είχε την ευκαιρία σήμερα μαζί με τους συνεργάτες του να συναντηθεί με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσουν κατά κύριο λόγο το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, από την πιο πλούσια μέχρι την πιο φτωχή χωρίς να έχεις αξιόπιστο και αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο, για να βγάζεις τους μαθητές που θα πάρουν την πατρίδα σου πιο μπροστά.  

«Και για να το πετύχεις, τα είπα αγαπητέ Πρόεδρε και στη συνάντηση, χρειάζεται να έχεις αξιοπρεπείς και σωστά μορφωμένους και επιμορφωμένους δασκάλους και καθηγητές και εκπαιδευτικούς», σημείωσε. Για αυτό, πρόσθεσε, και πρέπει να είναι «συνεχής η προσπάθεια και η αξιολόγηση του δημόσιου σχολείου αλλά και των εκπαιδευτικών».

«Είμαστε εδώ σε ένα διάλογο για να καταγράφουμε από τους ανθρώπους που ζουν το δημόσιο σχολείο τις εισηγήσεις και τις απόψεις τους, γιατί γνώμονας όλων, της πολιτείας στο σύνολο της, είναι να επιλύει τα προβλήματα, να θωρακίζει το δημόσιο σχολείο και να προσφέρει την καλύτερη μόρφωση στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home