Εντός 30 ημερών κλείνει το deal ΕΔΕΚ - Συμμαχίας για Βουλευτικές

Εντός 30 ημερών κλείνει το deal ΕΔΕΚ - Συμμαχίας για Βουλευτικές

Οι πληροφορίες και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις

Πολύ κοντά σε συμφωνία για συνεργασία στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές φαίνεται πως βρίσκονται η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών. Συγκεκριμένα μιλώντας στην Offsite πολιτικοί κύκλοι από τα δύο κόμματα επιβεβαίωσαν τα όσα η παραπολιτική στήλη της ιστοσελίδας μας ο Εφέτης έγραψε από την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα αν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις καρποφορίσουν Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας αναμένεται να δώσουν τα χέρια για συνεργασία στις εκλογές, με την Συμμαχία Πολιτών να τροφοδοτεί με στελέχη της το ψηφοδελτιο των Σοσιαλδημοκρατών.

Όπως αναφέρουν πηγές από τα δύο κόμματα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων που βλέπουν με θετικό μάτι αυτή την συνεργασία, με τα πρώτα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά για συνεργασία των δύο κομμάτων, χωρίς για την ώρα να υπάρχει συνάντηση μεταξύ Μαρίνου Σιζόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα.

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ έχει προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία το κόμμα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, με άτομα, οργανωμένα σύνολα ακόμα και κόμματα τα οποία θέλουν στην βάση της διακήρυξης αυτής να ενταχθούν στην ΕΔΕΚ.

Μάλιστα στην διακήρυξη θα επιβεβαιώνεται η  μη στήριξη της ΔΔΟ ως μορφή λύσης του Κυπριακού κάτι που φέρνει ακόμα πιο κοντά τα δύο κόμματα, ενώ θα γίνονται αναφορές στο ΓεΣΥ και την αποτελεσματική εφαρμογή του.

Όπως επισημαίνουν πηγές από τα δύο κόμματα αναμένεται τελικό ξεκαθάρισμα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, με τις εκτιμήσεις να φέρνουν την πλάστιγγα για συνεργασία προς την θετική κατάληξη.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα συνεχίζουν τις διεργασίες τους για αυτόνομη κάθοδο σε περίπτωση που στραβώσει η συνεργασία, με κύκλους της ΕΔΕΚ να επισημαίνουν ότι στόχος του κόμματος είναι ποσοστό πέραν του 7% έτσι ώστε να κλείσει ουσιαστικά ο κύκλος της όποιας αμφισβήτησης. 

Home