Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Κούβας

Offsite Team -
26.07.2021 - 19:32

Επιστολή ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Κούβας

Mε την ευκαιρία της επετείου της Μονκάδας

Η Μονκάδα «ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την πορεία της Κούβας, αλλά και για την ιστορία του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και του αγώνα των λαών για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό» αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, με την ευκαιρία της 68ης επετείου της επίθεσης κατά του στρατώνα Μονκάδα.  

Στην επιστολή που αυτούσια το ΑΚΕΛ απέστειλε στα ΜΜΕ, ο ΓΓ του κόμματος κάνει αναφορά στην πανδημία του κορωνοϊού σημειώνοντας ότι «οι επιπτώσεις της έχουν πλήξει σημαντικά εθνικές οικονομίες, αλλά περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι λιγότερο οικονομικά αναπτυγμένες χώρες και τα πιο ευάλωτα λαϊκά στρώματα». 

 

Προσθέτει ότι «οι αποφάσεις της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ που στόχευαν στην περαιτέρω σκλήρυνση του 62-χρονου παράνομου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού της Κούβας  στη διάρκεια της πανδημίας, είναι χαρακτηριστικές του στόχου τους: να προκαλέσουν περισσότερα εμπόδια και ζημιά στην καθημερινότητα του κουβανικού λαού ευελπιστώντας πως αυτό θα οδηγούσε στην ήττα της Κουβανικής Επανάστασης».

 

Το ΑΚΕΛ, συνεχίζει ο κ. Στεφάνου, «καταδικάζει ξανά την νέα επίθεση των ΗΠΑ κατά της Κούβας, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς είναι επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας ανεξάρτητης χώρας». 

 

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «το ΑΚΕΛ στέκεται δίπλα στον Κουβανικό λαό και το ΚΚΚ σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όπως η Κούβα έχει σταθεί δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία σε όλες τις δύσκολες ώρες στα 61 χρόνια της ανεξαρτησίας της».

Home