Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή Κολοκασίδη στο ΡΙΚ για Debates

Offsite Team -
17.08.2022

Επιστολή Κολοκασίδη στο ΡΙΚ για Debates

Ζητά να μένει κενή η θέση οποιουδήποτε υποψηφίου αρνηθεί να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συζητήσεις

Επιστολή προς ΡΙΚ για συζητήσεις υποψηφίων έστειλε το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, Γιώργου Κολοκασίδη. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το επιτελείο Κολοκασίδη σε συνέχεια της προκλητικής απόφασης του κ. Χριστοδουλίδη να ακυρώσει τη συμμετοχή του στις προγραμματισμένες τηλεοπτικές συζητήσεις υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο, καλούμε το ΡΙΚ όπως προχωρήσει σε επαναπρογραμματισμό των συζητήσεων με την ίδια σύνθεση εντός του Οκτωβρίου. 

Αναμένει επίσης ότι το ΡΙΚ θα τηρήσει όσα δημοσίως δεσμεύτηκε και θα αφήνει κενή τη θέση οποιουδήποτε υποψηφίου αρνηθεί να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συζητήσεις.  

Καλεί δε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να εφαρμόσει επιτέλους ισότιμα κριτήρια προβολής των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να μην μεροληπτεί υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων και σε βάρος των ανεξάρτητων υποψηφίων.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Εκλογικού Επιτελείου Γ. Κολοκασίδη προς το τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ:

Αξιότιμε κ. Μιχαήλ,

Θέμα: Προγραμματισμός debates

 

Μετά την απόφαση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη να μην παραστεί σε καμμιά από τις τηλεμαχίες του ΡΙΚ κατά το Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στην τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη την 1η Σεπτεμβρίου στην οποία κλήθηκε και ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης, αναμένουμε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση:

  1. Θα τηρήσει την πολιτική της «κενής καρέκλας» κατά τις τηλεμαχίες του Σεπτεμβρίου για όσους υποψήφιους αθετήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν παραστούν στις προγραμματισμένες συζητήσεις, όπως είχατε αναφέρει δημοσίως
  2. Για σκοπούς δεοντολογίας και σωστής προβολής των υποψηφίων, θα επαναπρογραμματιστεί με τους ίδιους συζητητές η τηλεμαχία της 1ης Σεπτεμβρίου τον Οκτώβριο σε μέρα και ώρα που θα βολεύει και το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη.
  3. Για σκοπούς ίσης και αντικειμενικής μεταχείρισης, πολυφωνίας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών, θα παραχωρηθεί ισότιμος χρόνος στους ανεξάρτητους υποψηφίους και δεν θα συνεχιστεί η σκανδαλώδης ευνοιοκρατική πολιτική υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων (Α. Νεοφύτου – Ν. Χριστοδουλίδη – Α. Μαυρογιάννη- Χρ. Χρίστου)

Κατ’ εμάς το ΡΙΚ δεν νοείται να αποτελεί προέκταση των κομμάτων, αλλά οφείλει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί τους πολίτες. Οτιδήποτε λιγότερο, αποτελεί έκπτωση από τους δημοκρατικούς κανόνες.

Φιλικά,

Δήμος Κουγιούντας

Συντονιστής Εκλογικού Επιτελείου Γ. Κολοκασίδη  

Home