Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: Στην Κύπρο υπάρχουν 2 κράτη να γίνει αποδεκτό από όλους

Offsite Team -
20.09.2022 - 20:28

Ερντογάν: Στην Κύπρο υπάρχουν 2 κράτη να γίνει αποδεκτό από όλους

Για δύο κράτη που συνυπάρχουν στην Κύπρο, έκανε λόγο ο Ερντογάν στον ΟΗΕ

Για "δύο κράτη που συνυπάρχουν στην Κύπρο" έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ έκανε επίθεση κατά της Ελλάδας μιλώντας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ακόμη και στο Κυπριακό θέλουμε μια λύση μια για πάντα με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο και συνεργαζόμαστε πάντα με την 'τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου'", ανέφερε.

"Σε αυτό το νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο διαφορετικά έθνη. Και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους. Είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στο νησί της Κύπρου να αποδεχθεί ότι η Τουρκία έχει ίσα δικαιώματα”, υποστήριξε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσίασε μια φωτογραφία με δύο μικρά παιδιά τα οποία ισχυρίστηκε ότι την περασμένη εβδομάδα πνίγηκαν επειδή, όπως είπε, η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Εμείς στην Τουρκία δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών όπως αυτό του Αϊλάν. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα στέλνει πίσω αυτά τα παιδιά στον τάφο. Την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους", ανέφερε.

Είναι η στιγμή που η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να πουν “στοπ, αρκετά με αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε.

 

ΚΥΠΕ

Home