Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωβουλευτές: Στα κατεχόμενα φιμώνουν τους Τ/Κ δημοσιογράφους

Offsite Team -
28.01.2021 - 09:46

Ευρωβουλευτές: Στα κατεχόμενα φιμώνουν τους Τ/Κ δημοσιογράφους

Thumbnail
Κατέθεσαν ερώτηση στην Ε.Ε.

Οι Κύπριοι ευρωβουλευτές στέκονται στο πλευρό των Τ/Κ δημοσιογράφων που κατηγορούνται, με το πρόσχημα ότι πρόσβαλαν το τουρκικό κράτος. Οι κατηγορίες σε βάρος τους προκλήθηκαν μετά από αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ανάδειξης του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα κατεχόμενα.

Όλοι οι Κύπριο ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα, οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ;

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «ολοένα και συχνότερα, καταγράφονται περιπτώσεις Τ/Κ δημοσιογράφων, που κατηγορούνται, με το πρόσχημα ότι πρόσβαλαν το τουρκικό κράτος, για αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ανάδειξης του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα κατεχόμενα. Πρόκειται για επανειλημμένες προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού, από την Άγκυρα εναντίον δημοσιογράφων και προοδευτικών Τ/Κ, καταπατώντας το δικαίωμα, όλων των πολιτών, στην ελευθερία της άποψης και της έκφρασης».

 

 

Home