Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φιάσκο η Λίστα Γιωρκάτζη; - Είναι και ο Σιζόπουλος για €2027

Offsite Team -
13.07.2020 - 15:34

Φιάσκο η Λίστα Γιωρκάτζη; - Είναι και ο Σιζόπουλος για €2027

Thumbnail
Για υπόλοιπο 2027 ευρώ που αφορά την πιστωτική του κάρτα, το όριό της οποίας είναι 6000ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο

Στον σχολαστικό έλεγχο της λίστας Γιωρκάτζης ώστε να διαφανεί ποιοι έτυχαν ευνοϊκής δανειοδότησης επιμένει η ΕΔΕΚ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Αυτούσια η Ανακοινωση

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος  για τη λεγόμενη Λίστα Γιωρκάτζη. Θα πρέπει να υπενθυμίσω για ακόμη μια φορά ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε όταν τον Δεκέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού εκ μέρους της ΕΔΕΚ, είχα ζητήσει από την τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να κατατεθεί ακριβώς ένας κατάλογος πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων τα οποία, εκτός από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να εξεταστεί εάν έτυχαν ενδεχομένως δανειοδότησης κατά προνομιακό τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Μετά εκπλήξεως σήμερα διαπίστωσα ότι και το δικό μου όνομα περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα για ένα υπόλοιπο 2027ευρώ που αφορά την πιστωτική μου κάρτα, όταν μάλιστα το όριό της είναι 6000ευρώ και όταν όλοι γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο σε μια πιστωτική κάρτα μπορείς να το αποπληρώσεις καταβάλλοντας αρχικά το 10%.

Ως εκ τούτου εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ αφού συμπεριλαμβάνονται τα ονόματά μας στη λίστα δεν έχουμε δικαίωμα, ούτε εγώ, ούτε ο συνάδελφος Ηλίας Μυριάνθους, ο οποίος στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει το θέμα το δικό του, να συμμετάσχουμε στην Επιτροπή.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε να γίνει ένας σχολαστικός έλεγχος του συνόλου των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ζητηθεί αν σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται άτομα, πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς πρώτου βαθμού ή και ακόμα και άλλοι που εμπλέκονται στην πολιτική, που έτυχαν επιλεκτικής διαγραφής δανείου ή και ενδεχομένως και μέρος του δανείου για να μπορέσει να γίνει μια σωστή δουλειά.

Home