Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωτεινή: Επέκταση πληρωμένης γονικής άδειας για παιδιά έως 8 ετών

Offsite Team -
18.10.2022 - 18:04

Φωτεινή: Επέκταση πληρωμένης γονικής άδειας για παιδιά έως 8 ετών

Συζήτηση για τα νομοσχέδια που αφορούν στη θεσμοθέτηση της γονικής άδειας

Με εισηγήσεις από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας άρχισε τη Τρίτη (18/10) η συζήτηση για τα νομοσχέδια που αφορούν στη θεσμοθέτηση της γονικής άδειας.

Όπως αναφέρει σε γραπτής της ανακοίνωση η βουλεύτρια Φωτεινή Τσιρίδου, οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις γι’ αυτό τέθηκε στην Επιτροπή Εργασίας η πληρωμένη γονική άδεια μέχρι και την ηλικία των 8 ετών. 

Μελέτησαν τα νομοσχέδια που είχαν υποσχεθεί, τα οποία ενδυναμώνουν και το ρόλο της μητέρας και δίνουν και επιπλέον εφόδια ώστε να πετύχει την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή αλλά βεβαίως το ίδιο δικαίωμα και στον πατέρα, να έχει την επαφή που χρειάζεται με τα παιδιά αλλά και να βοηθά στο σπίτι όπως πρέπει, όπως ανέφερε η Τσιρίδου. 

>>Διαβάστε επίσης:Στη Βουλή νομοσχέδιο γονικής άδεια- Στόχος η ψήφιση εντός Νοέμβρη<<

Συμπλήρωσε ότι η επέκταση αυτή του δικαιώματος της πληρωμένης γονικής άδειας μέχρι την ηλικία των 8 ετών είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι υπάρχουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργούμε ευημερία για τους Κύπριους πολίτες και τις οικογένειές τους. 

Τέλος, ανέφερε ότι επιθυμούν άμεσα να προχωρήσουν στην ψήφισή του και πριν τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της Φωτεινής Τσιρίδου:

«Οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις γι’ αυτό έχουμε ενώπιόν μας στην Επιτροπή Εργασίας αυτό το οποίο είχαμε υποσχεθεί, την πληρωμένη γονική άδεια μέχρι και την ηλικία των 8 ετών. Σήμερα όντως ξεκίνησε η συζήτηση και είχαμε την τιμή να έχουμε και τον Υπουργό Εργασίας αλλά και τον Έλληνα Υπουργό μαζί μας και μελετάμε τα νομοσχέδια που είχαμε υποσχεθεί, τα οποία ενδυναμώνουν και το ρόλο της μητέρας και δίνουν και επιπλέον εφόδια ώστε να πετύχει την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή αλλά βεβαίως το ίδιο δικαίωμα και στον πατέρα, να έχει την επαφή που χρειάζεται με τα παιδιά αλλά και να βοηθά στο σπίτι όπως πρέπει. Θεωρούμε πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε μαζί με όλες τις πολιτικές που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα, την επέκταση της άδειας μητρότητας για το δεύτερο και τρίτο παιδί, για την άδεια πατρότητας και όλα τα υπόλοιπα σήμερα κάνουμε και προωθούμε ως ΔΗΣΥ, ότι με αυτό προσπαθούμε να λύσουμε και το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη. 

Παίρνουμε λοιπόν ουσιαστικά μέτρα όσο είναι νωρίς, έτσι ώστε να ωθήσουμε περισσότερο κόσμο και να φέρει στον τόπο μας παιδιά και να βοηθήσουμε σε αυτή την εξισορρόπηση όπως είπαμε. Αυτό το οποίο τονίζουμε είναι ότι η επέκταση αυτή του δικαιώματος της πληρωμένης γονικής άδειας μέχρι την ηλικία των 8 ετών είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι υπάρχουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργούμε ευημερία για τους Κύπριους πολίτες και τις οικογένειές τους. 

Αυτά όλα να τονίσουμε ότι γίνονται με σεβασμό στη βιωσιμότητα και στην ευημερία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έτσι ώστε να μην επηρεάσουμε την ευρωστία του γιατί αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Κάνουμε αυτό που είναι εφικτό για το καλό του τόπου. Καλούμε όλα τα κόμματα και της αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτά τα νομοσχέδια που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όπως όλοι έχουν παραδεχτεί και χωρίς τροπολογίες γιατί όπως είδαμε και στο παρελθόν πολλές φορές τέτοιες ενέργειες μπορεί να φέρουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως είναι η αντισυνταγματικότητα. Επομένως επιθυμούμε άμεσα να προχωρήσουμε στην ψήφισή του και πριν τον Δεκέμβριο». 

Home