Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουλάρουν για τις Βουλευτικές του 2021 οι μεγάλοι

Του Στέλιου Στυλιανού -
29.12.2019 - 06:00

Φουλάρουν για τις Βουλευτικές του 2021 οι μεγάλοι

Thumbnail
Τα επόμενα βήματα σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Για τα καλά σε ρυθμούς Βουλευτικών αναμένεται να μπουν μετά και από τις γιορτές των Χριστουγέννων τα μεγάλα κόμματα της Κύπρου, τα οποία μετράνε και τις περισσότερες παρουσίες σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο.

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ αλλά και ΕΔΕΚ θα εντείνουν για τα καλά τις προσπάθειες τους για σχηματισμό ψηφοδελτίων αλλα και την πορεία τους προς τις κομματικές βάσεις με σκοπό να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί  για τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές.

ΔΗΣΥ: Νέα ηγεσία και εντατικοποίηση διαδικασιών 

Ξεκινώντας με τον ΔΗΣΥ, στην Πινδάρου αναμένεται να αρχίσουν να εντατικοποιούν τις διαδικασίες του μετά και από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος το οποίο έχει καθοριστεί για την 1η Φεβρουαρίου, για την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου μετά και την παραίτηση Λευτέρη Χριστοφόρου, αλλά και δύο Αντιπροέδρων μετά τις παραιτήσεις της Στέλλας Κυριακίδου, η οποία διορίστηκε Ευρωπαία Επίτροπος και την υπουργοποίηση του Νίκου Νουρή στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από τον Διευθυντή Διοίκησης του Κόμματος, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 από τις 9 πμ μέχρι τις 12:30μμ.

Μετά μέχρις στιγμής δεδομένα στο Ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Βουλευτικές του 2021 επιστρέφει ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει και θέση Αναπληρωτή Προέδρου. 

Παράλληλα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται η επαναδιεκδίκηση θέσης από την πλειάδα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, με τους 3 (Σάββια, Ξένια, Μιχάλης Σοφοκλέους), να εισέρχονται στο Κοινοβούλιο πρόσφατα.

ΑΚΕΛ: Συνέδριο και προεκλογική με Άντρο 

Κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα στο ΑΚΕΛ, καθώς μια σειρά από γεγονότα θα καθορίσει το μέλλον για πιθανές συνεργασίες στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Πρωταρχικώς για την ώρα στόχος στο κόμμα της Αριστεράς είναι το Συνέδριο του κόμματος το ερχόμενο Καλοκαίρι με τα δεδομένα να είναι ωστόσο ξεκάθαρα μετά και την απόφαση του Άντρου Κυπριανού να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του εκλογικού συνεδρίου.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή στο ΑΚΕΛ βρίσκονται σε συνεχή προεκλογική καθώς στόχος του κόμματος είναι η περαιτέρω ανάκαμψη, με πηγές από το κόμμα να σημειώνουν στην ιστοσελίδα μας ότι τα ποσοστά του κόμματος θα πρέπει να ξεπεράσουν κατά πολύ το 25% του 2016.

Το αποτέλεσμα των Βουλευτικών ίσως φέρει εξελίξεις και για τις μετέπειτα συνεργασίες με απαρχή την εκλογή Προέδρου της Βουλής.

ΔΗΚΟ: Άρχισε με Πανδημοτικές και διάλογο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει η Εκστρατεία επικοινωνίας με τους Πολίτες σε δύο σκέλη που εγκαινίασε πριν από περίπου δύο μήνες το ΔΗΚΟ, σε μια προσπάθεια του κόμματος να έρθει σε επαφή με του Πολίτες μέσα από νέους τρόπους επικοινωνίας. 

Το πρώτο σκέλος της καμπάνιας του ΔΗΚΟ που τιτλοφορείται ως «Διάλογος», ολοκλήρωσε πρόσφατα τον πρώτο πυλώνα του, αυτό της Κλιματικής Αλλαγής και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος της καμπάνιας που αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης - Παιδείας, ενώ θα ακολουθήσει και διάλογος στο κομμάτι της Υγείας.

Δεύτερο σκέλος της όλης Καμπάνιας είναι η δράση «Συζητώ», μέσα από την οποία οι Δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισαν τις επισκέψεις στα σπίτια των Δήμων, προκειμένου να ακούσουν από τους δημότες όσα τους απασχολούν. 

Μέσα από τις δύο εκστρατείες τρέχει από νωρίς την προσπάθεια για να συνεχίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο στον χώρο του κέντρου, ενώ ρίχνει και ματιές προς τους μικρούς του κέντρου για πιθανή ένταξη στο ψηφοδέλτιο ατόμων που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΕΔΕΚ: Στόχος η αύξηση ποσοστών για Μαρίνο

Στην ΕΔΕΚ όπως και στο ΔΗΚΟ τρέχει αυτήν την περίοδο μία σημαντική εκστρατεία που με τίτλο «Δίπλα στον Πολίτη», με στόχο είναι επιτευχθεί μια ισχυρή κοινωνική συνοχή μέσω της σμίκρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας  ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού, ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.

Απότοκο των δράσεων αυτών σύμφωνα με κομματικά στελέχη,  θα είναι η διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής για αναδόμηση θεσμών και λειτουργικών προτύπων για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη διαμόρφωση νέων πλαισίων ανάπτυξης και την άμεση επίλυση προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες. 

Μέσα από τα πιο πάνω η ΕΔΕΚ θέλει στις Βουλευτικές του 2021 να τερματίσει την οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης για τον εάν θα είναι η τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενω βασικός στόχος της είναι να αυξήσει τον αριθμό των βουλευτών της  για να μπορέσει να έχει μία πιο αποφασιστική συμμετοχή στη διαμόρφωση προτάσεων σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Home