Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Η Κομισιόν να λάβει μέτρα για ίση μεταχείριση των φύλων

Offsite Team -
04.07.2022

Φουρλάς: Η Κομισιόν να λάβει μέτρα για ίση μεταχείριση των φύλων

Η Κομισιόν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στις γυναίκες, λέει ο Λ. Φουρλάς

Ο Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, κάλεσε την Κομισιόν,  να λάβει ουσιαστικά μέτρα, που θα δώσουν στις γυναίκες  ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη.

Μιλώντας, τη Δευτέρα το βράδυ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη φτώχεια των γυναικών στην Ευρώπη, ο κ. Φουρλάς είπε πως την περίοδο της πανδημίας, στους κρίσιμους τομείς της υγείας 3 στους 4 εργαζομένους ήταν γυναίκες, γυναίκες ταγμένες στο έργο τους.

Την ίδια ώρα, ανέφερε, σύμφωνα με στοιχεία, οι γυναίκες αμείβονταν κατά μέσο όρο 14%  λιγότερο από τους άνδρες.

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κάποιος, σημείωσε, τη μεγάλη ανισότητα και την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι γυναίκες.

Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, γιατί σήμερα μιλάμε για την φτώχεια με γυναικείο πρόσωπο, πρόσθεσε.

Ο κ. Φουρλάς πως όλα αυτά είναι απαράδεχτα και κάλεσε την Κομισιόν «να λάβει μέτρα, μέτρα ουσιαστικά, που θα δώσουν στις γυναίκες αυτό που τους αξίζει.  Ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη περίθαλψη».

Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, έχουμε πολλά ακόμα χιλιόμετρα να διανύσουμε, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η φτώχεια είναι αποτέλεσμα των διακρίσεων για αυτό όσο υπάρχει φτώχεια που μαστίζει ειδικότερα τις γυναίκες κανένας μας δεν μπορεί να μιλά για Ευρώπη της ισότητας.

ΚΥΠΕ

Home