Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας μέσω κονδυλίων ΕΕ

Offsite Team -
24.11.2021 - 15:47

Φουρλάς: Καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας μέσω κονδυλίων ΕΕ

"Κληθήκαμε όλο αυτό το διάστημα να διαχειριστούμε τα τεράστια προβλήματα εργαζομένων που προκύπτουν από την πανδημία"

Προσπάθεια για καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας μέσω κονδυλίων της ΕΕ καταβάλλεται στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο γνωμοδότησης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος έχει οριστεί από την κοινοβουλευτική του ομάδα ως Σκιώδης Εισηγητής για την γνωμοδότηση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φουρλάς ανέφερε ότι «στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κληθήκαμε όλο αυτό το διάστημα να διαχειριστούμε τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων που προκύπτουν από την πανδημία».

Έπρεπε, σημείωσε, «να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με κάθε τρόπο ούτως ώστε να παραμείνουν στις εργασίες τους, να έχουν εισόδημα και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σ’ αυτή την τεράστια κρίση που έπληξε τον πλανήτη».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με την συνδρομή μας στην Επιτροπή, είπε, «νομίζω ότι καταφέραμε να σώσουμε πάρα πολλές δουλειές και να παραμείνουν και πάρα πολλοί εργαζόμενοι με τον τρόπο που παρέμειναν, δηλαδή μέσω της εξ αποστάσεως εργασίας ή του μειωμένου ωραρίου, στο εργασιακό περιβάλλον και να σωθούν και δουλειές και οικονομικοί πόροι».

Σε ερώτηση για συγκεκριμένο ζήτημα με το οποίο ασχολείται η Επιτροπή αυτή την περίοδο ο κ. Φουρλάς απάντησε ότι ο ίδιος είναι Σκιώδης Εισηγητής στην γνωμοδότηση της Επιτροπής Απασχόλησης για την καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας.

Η πανδημία, ανέφερε, «είχε βαρύτατο αντίκτυπο, ειδικά στις γυναίκες».

«Θα ζητήσουμε λοιπόν μέσω αυτής της γνωμοδότησης, την χρήση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων που μπορούμε στον κοινοτικό τομέα για την καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας».

Θα ζητήσουμε επίσης, πρόσθεσε, «πρωτοβουλίες για την περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών, ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, εκπροσώπηση των γυναικών σε τομείς που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση σε απασχόληση υψηλής ποιότητας».

Θα εισηγηθούμε, συνέχισε, «μεγαλύτερη προώθηση θεμάτων που άπτονται της ψηφιακής εκπαίδευσης, τεχνητής νοημοσύνης και του χρηματοοικονομικού γραμματισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περισσότερες γυναίκες εισέρχονται σ’ αυτούς τους τομείς και συμβάλουν στην ανάπτυξη τους».

Είναι, σημείωσε ο κ. Φουρλάς, «μια κρίσιμη περίοδος για τους εργαζόμενους και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Επιτροπή Απασχόλησης είναι να προστατέψουμε, ακριβώς, και την εργασία και τα εισοδήματα, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που υπόκεινται το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης».

Σε ερώτηση για το σημείο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η συζήτηση εξήγησε ότι ο φάκελος της γνωμοδότησης μόλις του έχει δοθεί.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μου εμπιστευθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αυτή την πολύ κρίσιμη γνωμοδότηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πριν καταλήξω θα συνομιλήσω και με το Υπουργείο Εργασίας στην Κύπρο και με συντεχνίες εργαζομένων, να πάρω όσες περισσότερες πληροφορίες και απόψεις μπορώ, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατόν για τις γυναίκες για να καταπολεμήσουμε μαζί την γυναικεία φτώχεια».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home