Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας μέσω κονδυλίων ΕΕ

Offsite Team -
08.07.2022

Φουρλάς: Καταπολέμηση της γυναικείας φτώχειας μέσω κονδυλίων ΕΕ

Σύμφωνα με στοιχεία, οι γυναίκες αμείβονταν κατά μέσο όρο 14% λιγότερο από τους άνδρες, ανέφερε ο κ. Φουρλάς

Την λήψη ουσιαστικών μέτρων από την Κομισιόν, που θα δώσουν στις γυναίκες ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Λουκάς Φουρλάς.

Σε τοποθέτησή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη φτώχεια των γυναικών στην Ευρώπη, ο κ. Φουρλάς είπε πως την περίοδο της πανδημίας, στους κρίσιμους τομείς της υγείας 3 στους 4 εργαζόμενους ήταν γυναίκες, γυναίκες ταγμένες στο έργο τους.

Την ίδια ώρα, ανέφερε, σύμφωνα με στοιχεία, οι γυναίκες αμείβονταν κατά μέσο όρο 14% λιγότερο από τους άνδρες. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κάποιος, σημείωσε, τη μεγάλη ανισότητα και τη μεγάλη αδικία που υφίστανται. Ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι όλα αυτά είναι απαράδεχτα και κάλεσε την Κομισιόν «να λάβει μέτρα, μέτρα ουσιαστικά, που θα δώσουν στις γυναίκες αυτό που τους αξίζει.  Ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη». Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, έχουμε πολλά ακόμα χιλιόμετρα να διανύσουμε, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η φτώχεια είναι αποτέλεσμα των διακρίσεων γι’ αυτό όσο υπάρχει φτώχεια που μαστίζει ειδικότερα τις γυναίκες κανένας μας δεν μπορεί να μιλά για Ευρώπη της ισότητας.

Home