Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Ώρα για πράξεις, η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια

Offsite Team -
01.09.2020 - 13:58

Φουρλάς: Ώρα για πράξεις, η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια

Thumbnail
Δήλωση Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά στην Επιτροπή Εξ. Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τουρκικές προκλήσεις

Δήλωση Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τουρκικές προκλήσεις.

Τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα τις πειρατικές ενέργειες με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κύπρου και Ελλάδας έθεσε ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Λουκάς Φουρλάς.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα «ανταλλαγή απόψεων με τον νεοδιορισμένο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, Nikolaus Meyer-Landrut (σύμφωνα με τη Διακήρυξη για την πολιτική ευθύνη του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας)», ο κ. Φουρλάς τόνισε πως με τη συμπεριφορά της η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Άγκυρα, όπως υπέδειξε, απαξιώνει πλήρως την ΕΕ και απομακρύνεται από τον πολιτισμένο κόσμο και κάλεσε τον Επικεφαλής της Ένωσης κ. Meyer-Landrut να λειτουργήσει με πράξεις και όχι με λόγια στην αντιμετώπιση της προκλητικότητας του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του ο κ. Φουρλάς, τόνισε τα ακόλουθα:

«Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πώς σκοπεύετε να χειριστείτε τις επαφές σας ως νέος Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, απέναντι στην πλήρη απαξίωση που επιδεικνύει η τουρκική ηγεσία σε κάθε αρχή δικαίου και των αξιών της Ένωσης. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω πώς θα το χειριστείτε και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία απέναντι σε μία χώρα που απειλεί καθημερινά με πόλεμο δύο κράτη μέλη, παρανομεί εις βάρος τους, βρίζει Ευρωπαίους ηγέτες, λειτουργεί με τη λογική του νταή και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η Τουρκία σήμερα στην οποία θα πάτε ως εκπρόσωπος της ΕΕ δεν έχει θέση όχι μόνο στην οικογένεια της Ευρώπης, αλλά καθημερινά απομακρύνεται από τον πολιτισμένο κόσμο. Μόνο μία συμβουλή αν θέλετε. Όχι άλλα λόγια στην Άγκυρα. Απέδειξε ότι δεν ακούει. Μόνο πράξεις. Και ήδη αργήσαμε».

Home