Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Ζήτησε μέτρα για προστασία περιουσίας γεωργών στη Δένεια

Offsite Team -
02.02.2022

Φουρλάς: Ζήτησε μέτρα για προστασία περιουσίας γεωργών στη Δένεια

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερώτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για προστασία περιουσίας Ευρωπαίων πολιτών από τον τουρκικό στρατό, κατέθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, μετά την νέα πρόκληση που προέβη ο τουρκικός κατοχικός στρατός, αυτή τη φορά εναντίον απροστάτευτων Ευρωπαίων γεωργών, στην ακριτική περιοχή της Δένειας.

 

Συγκεκριμένα, έποικοι με τη βοήθεια του κατοχικού στρατού, εισήλθαν στη νεκρά ζώνη μαζί με τα ζώα τους με στόχο να καταστρέψουν τις φυτείες χαρουπιών που είχαν καλλιεργήσει στην περιοχή Ελληνοκύπριοι γεωργοί αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή σημειώνοντας ότι «όπως υποδεικνύει, η τακτική αυτή του ψευδοκράτους και του κατοχικού στρατού είναι γνωστή, αφού την εφάρμοζαν στο παρελθόν πολύ συχνά».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

«Αποτέλεσμα της νέας πρόκλησης, η καταστροφή 2000 χαρουπιών από τις 2500 τις οποίες είχαν φυτέψει Κύπριοι, Ευρωπαίοι δηλαδή γεωργοί στην νεκρά ζώνη της Δένειας» προσθέτει ο κ. Φουρλάς.

 

Υπενθυμίζει ακόμα ότι, «η ακριτική περιοχή είναι Ευρωπαϊκό έδαφος και Τούρκοι έποικοι προβαίνουν σε προσχεδιασμένες και υποκινούμενες καταστροφές», τονίζοντας καταληκτικά ότι οι καταστροφές γίνονται από ένα στρατό χώρας υπό ένταξη και η οποία μάλιστα λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Home