Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς:Πεδίον δόξης λαμπρό για Τουρκία το Αφγανιστάν

Offsite Team -
15.09.2021

Φουρλάς:Πεδίον δόξης λαμπρό για Τουρκία το Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν ας γίνει αφετηρία για κοινή εξωτερική πολιτική στην ΕΕ

Την ανάγκη υιοθέτησης κοινής εξωτερικής πολιτικής από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώπιον του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι αυτές ανέδειξαν για άλλη μια φορά τις σημαντικές αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πρέπει να μας προβληματίσουν.

«Ως Ευρώπη δεν μπορούμε να κρίνουμε σωστά και πάντα τρέχουμε ως ουραγοί πίσω από τις εξελίξεις. Για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία μας να έχουμε μια συντονισμένη κοινή πολιτική αντιμετώπισης σοβαρών καταστάσεων. Είναι περισσότερο εμφανής παρά ποτέ η απουσία κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινού στρατού» επεσήμανε ο κ. Φουρλάς.

Την ίδια ώρα ανέδειξε τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η Άγκυρα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενη την κρίση στο Αφγανιστάν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Αφήσαμε και πάλι πεδίο δόξης λαμπρόν στην Τουρκία να αναλάβει δράση και να βγει μπροστά ως ρυθμιστής της κατάστασης.  Σας υπενθυμίζω ότι είναι η Τουρκία αυτή που χρησιμοποίησε το προσφυγικό και ζητά δισεκατομμύρια απειλώντας όλους μας κι αυτή τη στιγμή ζητά να αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ.  Ω, τι κατάντια».

Καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως λάβουν αποφάσεις οι οποίες να μην είναι εις βάρος κάποιων χωρών αλλά να υπάρξει κοινή διαχείριση των επιπτώσεων από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Τουλάχιστον ας αποφασίσουμε έστω και την υστάτη ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε από κοινού το νέο προσφυγικό κύμα και να μην το φορτώσουμε πάλι, ως εύκολη λύση, στις Ευρωπαϊκές χώρες της πρώτης γραμμής».

 

Home