Γ. Κατσουρίδης: Σε αυτή την φάση ευνοούνται τα μικρά κόμματα

Γ. Κατσουρίδης: Σε αυτή την φάση ευνοούνται τα μικρά κόμματα

Όσα ανέφερε στην εκπομπή Offsite on air και για την δημιουργία του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948

Τον Πολιτικό επιστήμονα και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948, Γιάννο Κατσουρίδη φιλοξένησε την Παρασκευή 5/3 η εκπομπή Offsite on air.

Ο κύριος Κατσουρίδης αναφέρθηκε αρχικά στους σκοπούς και τους στόχους της δημιουργίας του  Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948 αναφέροντας ότι είναι μια ιδέα η οποία ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετούς μήνες και έχει ως στόχο όχι μόνο παρεμβάσεις για θέματα πολιτισμού αλλά παρεμβάσεις σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικού, εκπαιδευτικού αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος. 

Όπως είπε πίσω από την δημιουργία του Ιδρύματος δεν υπάρχει η λογική να μετεξελιχθεί σε κάποιο κίνημα ή κόμμα αναφέροντας ότι είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα το οποίο αντλεί ουσιαστικά από το ιδεολογικό πλαίσιο της δεκαετίας του 1940 και το 1948 αναφέροντας θέλουν να κάνουν μια παρέμβαση η οποία να επαναφέρει το ρόλο που διαδραμάτισαν οι διάφοροι πολιτιστικοί μορφωτικοί σύλλογοι  οι οποίοι σε άλλες εποχές βοήθησαν στον ανύψωση του πνευματικού επιπέδου του Κυπριακού λαού. Όπως ανέφερε δεν έχουν στόχο να το μετατρέψουν σε πολιτικό κίνημα ή κόμμα.  Ο στόχος όπως είπε είναι η πολιτική παρέμβαση.

Τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου

Μιλώντας με την ιδιότητα του ως Πολιτικό Επιστήμονας ο κύριος Κατσουρίδης σχολίασε και τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου ενόψει και των Βουλευτικών.

Όπως είπε σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, από την οποία τα μεγάλα πολιτικά παραδοσιακά κόμματα πλήττονται περισσότερο παρά τα μικρότερα, με τα δύο μεγάλα κόμματα εξαιτίας αυτού του γεγονότος να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το ένα τις αδυναμίες του άλλου.

Αυτή την στιγμή όπως ανέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα πλήττονται με τα όσα σκέφτεται ο ψηφοφόρος.

Τόνισε μάλιστα ότι σε αυτή την φάση ευνοούνται τα μικρότερα κόμματα, ωστόσο επισήμανε ότι δεν είναι σίγουρο εάν αυτό θα ισχύσει μέχρι και τον Μάϊο μετά και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στο Κυπριακό καθώς πολύ πιθανό θα αλλάξει η ατζέντα, η οποία αυτή την στιγμή καθορίζεται από την πανδημία και την διαφθορά και να έχουμε διαφοροποιήσεις, με τον ποιος θα ευνοηθεί στο τέλος θα καθοριστεί από τις εξελίξεις. 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές θα κατέλθει μεγάλος αριθμός κομμάτων και κινημάτων είναι απόρροια του πολιτικού μας συστήματος με τα 4 παραδοσιακά κόμματα να μην μπορούν να διεισδύσουν στους ψηφοφόρους όπως και στο παρελθόν με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερη  ψήφο ταύτισης παρά ψήφο διαμαρτυρίας, η οποία συνεχώς μετακινείται και δεν είναι σταθερή καθώς σε μια εκλογική αναμέτρηση μπορείο να ευνοήσει ένα μικρό κόμμα και σε άλλη ένα άλλο.

Μάλιστα επανέλαβε ότι η σημερινή τάση δείχνει ότι ευνοούνται τα μικρότερα κόμματα. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γ. Κατσουρίδης στο πιο κάτω βίντεο: 

Home