Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Offsite Team -
21.12.2020

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Thumbnail

Με ανησυχία παρακολουθούμε όχι μόνο τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες – που είναι κι αυτοί άνθρωποι – δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΙΣΑ στα γραφεία του κόμματος.

Συζήτησαν, είπε, τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Κύπρο και δεν γίνεται να μην εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία στην Κύπρο και να υπάρχουν άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας, μένουν στην ύπαιθρο, δίχως τις βασικές υποδομές που θα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος τον 21ο αιώνα. «Το κράτος χρειάζεται να δει με περισσότερη ευαισθησία αυτά τα ζητήματα, να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης των διαφόρων αιτήσεων ασύλου». Ακούμε, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν, αλλά αποτελέσματα δεν βλέπουμε.

Και να προσεγγίζει τα ζητήματα αυτά στη βάση των προνοιών των συνθηκών που έχουμε υπογράψει, συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος βρέθηκε μερικές φορές στο στόχαστρο και της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλων διεθνών οργανώσεων γι’ αυτά τα ζητήματα. Απαίτησή μας, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα και των διεθνών πολιτικών που υπάρχουν, «αλλά κυρίως με βάση το γεγονός ότι μιλούμε για ανθρώπους».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι με την ΚΙΣΑ συζήτησαν και τις επιπτώσεις από την νομοθεσία περί σωματείων, την οποία η Βουλή είχε εγκρίνει πριν μερικά χρόνια. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην λειτουργία των ΜΚΟ, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού λέγοντας ότι εκεί και όπου αποδεδειγμένα ΜΚΟ έχουν δράση «δεν μπορούν να διαγράφονται έτσι απλά γιατί δεν έχουν υλοποιήσει κάποιες από τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας».

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα μπορούσε να αναστείλει για λίγο τις ΜΚΟ με την προϋπόθεση να υλοποιήσουν πλήρως τις πρόνοιες της νομοθεσίας και με την υλοποίηση αυτών να επαναδραστηριοποιούνται.

Κάτι τέτοιο, είπε, συνέβη με την ΚΙΣΑ που είναι μια οργάνωση η οποία αποδεδειγμένα έχει δράση και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να την καταργεί γιατί απλά δεν υλοποίησε κάποιες από τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας.

ΚΥΠΕ

Home