Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Επιμένει στις παραιτήσεις Ιωνά και Αρχηγού Αστυνομίας

Offsite Team -
23.04.2019 - 12:09

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Επιμένει στις παραιτήσεις Ιωνά και Αρχηγού Αστυνομίας

Thumbnail
Επιμένει σε πολιτικές ευθύνες-παραιτήσεις για την υπόθεση του Μιτσερού ο Άντρος Κυπριανού

Επιμένει στις πολιτικές ευθύνες και την ανάγκη παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας για την υπόθεση του Μιτσερού  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος καταλογίζει στην Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ προσπάθεια αποσιώπησης των τεραστίων ευθυνών της αστυνομικής δύναμης και του πολιτικού της προϊσταμένου, με το επιχείρημα ότι τώρα προέχει η διαλεύκανση των εγκλημάτων.

 

«Κανένας δεν διαφωνεί με αυτό, όντως προέχει αυτό, γιατί κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα σταματήσει αυτή η ιστορία, την ίδια ώρα όμως εμείς επιμένουμε και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι οι οποίοι έχουν ευθύνες για την ολιγωρία, αδιαφορία, εγκληματική αμέλεια που επέδειξε το αστυνομικό σώμα», ανέφερε.

 

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά και είναι προφανές ότι όταν έγινε αρχικά η καταγγελία, «όχι απλά και μόνο δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον και υπήρξε πρωτοφανής ολιγωρία και αδιαφορία, απλά και μόνο γιατί επρόκειτο για αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, και να μην υπάρξει προσπάθεια διαλεύκανσης των φόνων από την πρώτη στιγμή και, το χειρότερο από όλα, υπάρχουν ερωτήματα τα οποία προκαλούν αγανάκτηση, με την έννοια ότι αυτή  η αδιαφορία μπορεί να έχει κοστίσει και την ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων».

«Η απαίτησή μας λοιπόν παραμένει, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειλικρινά από τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις τους διερωτώμαι ειλικρινά αν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί σε αυτή την περίπτωση και πόσο τεράστιες είναι οι δικές τους ευθύνες», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.  

Ο κ. Κυπριανού τους κάλεσε να τις αναλάβουν και ναι να προχωρήσει και η προσπάθεια για πλήρη διαλεύκανση αυτού του φρικτού εγκλήματος το οποίο θα σημαδέψει την κυπριακή κοινωνία. Παράλληλα τόνισε ότι «αλίμονο εάν αφεθεί η ωρίμανση μιας άποψης ότι μπορεί κάποιος να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και να παραμένει ατιμώρητος έστω για κάποιο χρονικό διάστημα».  

Σε σχέση με το το επιχείρημα από πλευράς ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ έχει τάσεις ρεβανσισμού ο κ. Κυπριανού είπε ότι «νομίζω ότι είναι αστείο να επικαλούνται ένα τέτοιο επιχείρημα, επαναλαμβάνω ότι αν συνειδητοποιήσουν τι έχει γίνει και πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας γιατί δεν φρόντισε από την αρχή να εξετάσει την όλη υπόθεση και να την διαλευκάνει, όπως κατάφερε να το πράξει σε ελάχιστες ώρες τώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί, τότε είναι να διερωτάται κάποιος αν το κυβερνών κόμμα και η κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τι πραγματικά έγινε».  

Σε ερώτηση αν πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι είχαν εμπλοκή από την αστυνομία, απάντησε ότι «νομίζω εκείνοι στους οποίους θα γίνει προσωπική αναφορά ότι είχαν ενημερωθεί τότε, κοντά στους οποίους δηλαδή είχαν γίνει καταγγελίες, σίγουρα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση του θέματος και για εκείνους».

Home