Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΓ ΟΗΕ: Δημιουργούμε συνθήκες να συγκληθεί σύντομα η Πενταμερής

Offsite Team -
23.02.2021

ΓΓ ΟΗΕ: Δημιουργούμε συνθήκες να συγκληθεί σύντομα η Πενταμερής

Thumbnail
«Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της»

"Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της", ήταν το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προς το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του τελευταίου.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε την πλήρη δέσμευση και υποστήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη στις τρέχουσες προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση της άτυπης συνάντησης «5+1», η οποία έχει ως στόχο την επείγουσα επανέναρξη ουσιαστικών και προσανατολισμένων σε αποτελέσματα διαπραγματεύσεων, για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης και διαρκούς διευθέτησης που θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Ο κ. Χατζηχρυσάνθου διαβεβαίωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει πλήρως δεσμευμένη στις θεμελιώδεις αξίες του ΟΗΕ και την ενδυνάμωση του Οργανισμού ως πυλώνα της αποτελεσματικής πολυμέρειας.

Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας, καλωσόρισε τον Κύπριο Μόνιμο Αντιπρόσωπο, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι σημαντικός πυλώνας του ΟΗΕ και ότι ο Οργανισμός και ο ίδιος προσωπικά παραμένει δεσμευμένος για την Κύπρο. Υπενθύμισε τη δική του εμπλοκή και δέσμευση, τόσο στο παρελθόν κατά την Πορτογαλική προεδρία της ΕΕ, όσο και τώρα ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ειδικά κατά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα. Πρόσθεσε ότι δημιουργούμε τώρα τις συνθήκες για να συγκληθεί σύντομα η άτυπη συνάντηση «5+1» ούτως ώστε να αρχίσουμε μια σοβαρή διαδικασία συνομιλιών και διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας κατέληξε λέγοντας: "Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της".

Home