Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Βουλή ψηφίζει επιστροφή Παπαδόπουλου στα έδρανα 

Του Στέλιου Στυλιανού
- 11.10.2019

Η Βουλή ψηφίζει επιστροφή Παπαδόπουλου στα έδρανα 

Thumbnail
Αναμένει τις εξελίξεις ο Μιχαηλίδης ετοιμάζοντας νέα προσφυγή

Άλυτο εδώ και σχεδόν 3, 5 χρόνια παραμένει το ζήτημα με την 56η έδρα, με την κενωθείσα έδρα της Ελένης Θεοχάρους να παραμένει από τότε αδιάθετη αν και σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις η Βουλή προσπάθησε να ρυθμίσει το όλο ζήτημα. 

Τελευταία προσπάθεια αποτελεί η τροποποίηση του συντάγματος την Παρασκευή (27/9),ώστε να καλυφθεί το συνταγματικό κενό που διαπιστώθηκε αναφορικά με την πλήρωση αποποιηθείσας ή μη καταληφθείσας βουλευτικής έδρας, έτσι που η πλήρωση της να διενεργείται καθ΄ον τρόπο νόμος ορίζει.

 Τό όλο θέμα συζητήθηκε και στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής την Δευτέρα 30/9 με την πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών κομμάτων να στηρίζουν την πρόταση των βουλευτών Νικόλα Παπαδόπουλου, Μαρίνου  Σιζόπουλου και Μιχάλη Γιωργάλλα που προνοεί ότι η μη καταλειφθείσα έδρα κατανέμεται στο κόμμα ή τον συνδυασμό, στο οποίο κατανεμήθηκε αρχικώς και καταλαμβάνεται από τον πρώτο επιλαχόντα, πρόταση η οποία θα κατατεθεί στον  σημερινή ολομέλεια, και αναμένεται να ψηφιστεί δίνοντας το δικαίωμα επιστροφής στο Κοινοβούλιο στον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το γεγονός αυτό ωστόσο φαίνεται ωστόσο να μην σηματοδοτεί και το τέλος στην όλη ιστορία, καθώς ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, μελετά τα δεδομένα και να αναμένεται να ξανά προσφύγει στο Ανώτατο, με ασπίδα τις προηγούμενες αποφάσεις διεκδικώντας εκ νέου την έδρα.

Μάλιστα άτομα τόσο από το Περιβάλλον του Προέδρου του ΚΟΑ επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι η Βουλή φαίνεται να προχωρά χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά υπόψη της γνωματεύσεις του δικαστηρίου, πετώντας τις στο κάλαθο των αχρήστων.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας ανάφεραν ότι ειδικά μετά και την τρίτη δικαίωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη από το Δικαστήριο μετά και την αναπομπή του νόμου από τον ΠτΔ, η βούλη έπρεπε να λάβει ουσιαστικά υπόψη της τις αναφορές του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα στην γνωμάτευση του Δικαστηρίου,επισημαίνεται ότι ο προηγούμενος νόμος που ψήφισε η Βουλή πρόσκρουε και είναι αντίθετος στην αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, ενώ ο προηγούμενος νόμος παραβίαζε και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Τέλος, Νομικοί επισημαίνουν στην Offsite ότι ουσιαστικά η Βουλή έρχεται να ψηφίσει ένα νόμο με αναδρομική ισχύ, και τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα αφορούν αυτή την περίπτωση, με τον Νόμο να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα στο μέλλον. 

Home