Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η κίνηση πολιτικής απειρίας της Κυβέρνησης και η δύσκολη εξίσωση της Υπουργού Παιδείας

Offsite Team -
28.03.2023

Η κίνηση πολιτικής απειρίας της Κυβέρνησης και η δύσκολη εξίσωση της Υπουργού Παιδείας

Οι κυβερνοεπιθέσεις, τα επιτόκια, οι χούλιγκανς, τα τετράμηνα, οι εκλογές Ελλάδα-Τουρκία,ΔΗΣΥ και ο νέος ρόλος της Κίνας

Τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις σε Κύπρο και Εξωτερικό σχολίασαν στην εκπομπή Snipers, o Διευθυντής Ειδήσεων της Digital Tree, Παναγιώτης Τσαγγάρης και ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκαν τόσο το Κτηματολόγιο, όσο και Πανεπιστήμια, (Δείτε στο 2:40 στο πιο κάτω βίντεο) στο νέο σχέδιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνου Ηροδότου για διαχείριση των ΜΕΧ, ενώ την ίδια ώρα σχολίασαν τις αποφάσεις των κυπριακών τραπεζών οι οποίες αύξησαν τα επιτόκια στα δάνεια, αλλά όχι στα καταθετικά. (Δείτε στο 4:00 στο πιο κάτω βίντεο). 

>>> Δείτε όλες τις εκπομπές Snipers εδώ <<<

Παράλληλα, οι Π. Τσαγγάρης και Α. Παράσχος σχολίασαν τις εξελίξεις σχετικά με τα 4μηνα στα σχολεία και τα 2 σημεία που θα πρέπει να απαντήσει η Υπουργός Παιδείας, (Δείτε στο 9:30 στο πιο κάτω βίντεο), σημειώνοντας πως το δύσκολο σημείο για την νέα Υπουργό Παιδείας δεν είναι η κατάργηση της εξέτασης του Ιανουαρίου (κάτι που ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και ΑΚΕΛ) αλλά τι θα εισηγηθεί η ίδια για το πώς ελέγχεται η επίδοση των εκπαιδευτικών. Όπως λέχθηκε η φιλοσοφία των τετραμήνων υποτίθεται εξυπηρετούσε δυο στόχους: Α/ την μαθησιακή απόδοση και Β/ την εκπαιδευτική απόδοση. Το να καταργήσεις κάτι για το οποίο οι συντελεστές (εκπαιδευτικοί) διαφωνού είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο κομμάτι είναι η εναλλακτική πρόταση για τον έλεγχο της εκπαιδευτικής απόδοσης, ειπώθηκε στην εκπομπή.

Άλλο θέμα που έθιξαν οι δυο δημοσιογράφοι ήταν και οι δηλώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη μετά το τελευταίο περιστατικό με τη βία μεταξύ οπαδών, καθώς ο ΠτΔ προειδοποίησε πως σε περίπτωση που επαναληφθούν τέτοια γεγονότα θα κλείσει τα γήπεδα. (Δείτε στο 12:00 στο πιο κάτω βίντεο). 

Αναφορά έγινε και στις εκλογές στον ΔΗΣΥ και στην υποψηφιότητα, Μιχαήλ Μιχαήλ, καθώς και της Ξένιας Κωνσταντίνου (Δείτε στο 16:20 στο πιο κάτω βίντεο), σημειώνοντας πως πλέον η εκλογή στην Αντιπροεδρία εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Συζήτηση έγινε και στις εκλογές που θα διεξαχθούν τόσο σε Ελλάδα, όσο και Τουρκία εντός Μάϊου αλλά και στην αλλαγή που σημειώθηκε στις σχέσεις των 2 χωρών μετά τη μεταβολή στη στάση του Ερντογάν έναντι της Ελλάδας, ο όποιος όπως σχολιάστηκε δεν μπορεί να πάει αντίθετα από το κοινωνικό ρεύμα που διαμορφώθηκε μετά τη βοήθεια των Ελλήνων στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας. Οι δυο πολιτικές πράξεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν α/ η θέση της Τουρκίας να στηρίξει την Ελλάδα για μέλος στο Σ.Α> του ΟΗΕ και β/ οι ευχές του Ερντογάν για την 25η Μαρτίου. (Δείτε στο 22:00 στο πιο κάτω βίντεο). Τέθηκε και το ερώτημα κατά πόσο η πρόσφατη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κ. Λετυμπιώτη, μέσω της οποίας η Λευκωσία κράτησε αποστάσεις από την απόφαση της Ελλάδας για στήριξη της Τουρκίας για μέλος στη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO), επρόκειτο για 'κίνηση πολιτικής απειρίας' από πλευράς Κυβέρνησης αφού μόλις πριν μερικές μέρες υπήρξαν επαφές μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και θα έπρεπε το θέμα να είχε συζητηθεί. 'Δεν γίνεται να εξαγγέλλεις κοινά Υπουργικά Συμβούλια και σε 24 ώρες να λες πως δεν θα ακολουθήσεις την Ελλάδα σε μια απόφαση που σε αφορά άμεσα. Θα έπρεπε να είχαν γίνει συνεννοήσεις' είπαν μεταξύ άλλων οι δυο δημοσιογράφοι. Την ίδια ώρα σχολιάστηκε και το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα δοκιμαστεί για το Κυπριακό μετά τις εκλογές (Δείτε στο 28:00 στο πιο κάτω βίντεο)

Στα διεθνή τώρα, οι Π. Τσαγγάρης και Α. Παράσχος αναφέρθηκαν και στη συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν – μετά από παρέμβαση της Κίνας η οποία δείχνει την πρόθεση της για αναβάθμιση του ρόλου της (Δείτε στο 33:00 στο πιο κάτω βίντεο). Μια συμφωνία που φέρνει από την μια την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ενώ την ίδια σχολιάστηκε η ανησυχία του Ισραήλ για τη συμφωνία, καθώς η χώρα θεωρεί το Ιράν ως υπαρξιακή απειλή. 

Συνοπτικά, oι Π. Τσαγγάρης και Α. Παράσχος σχολίασαν πως διανύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο, όπου στον πλανήτη αλλάζουν πολλά σε ρυθμούς ταχύτατους αναφέροντας πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να μελετήσει για να δει πως θα πρέπει να κινηθεί τον επόμενο μισό αιώνα.  

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: 

Home