Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Offsite Team -
23.09.2022

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Με ανακοινώσεις, ομιλίες και συναντήσεις, συνεχίζουν οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2023 την προεκλογική τους εκστρατεία εστιάζοντας σε θέματα όπως η οικονομία, η προστασία της κοινωνίας από την ακρίβεια και η υγεία.

Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ισχυρό κοινωνικό κράτος, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα».

Εκ μέρους του Κέντρου Αξιολόγησης «Μοναδικά Χαμόγελα» η Πρόεδρος, Κάτια Κυριάκου, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στον χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων πέρσι. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων και το παγκύπριο κίνημα εθελοντών. «Μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και εργασία, συμπληρώνεται το κοινωνικό κράτος», υπέδειξε.

Ακόμη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι πρέπει το κράτος να είναι αρωγός στις εξαιρετικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. «Ζούμε σε μία εποχή όπου τα προβλήματα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται και χωρίς τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με το κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο», υπογράμμισε.

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κύπρο, με έμφαση στο ΓεΣΥ, την ανάγκη θωράκισής του και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών αναπτύχθηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο "Κύπρος. Υγεία για όλους", που διοργανώθηκε από το Εκλογικό Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το εκλογικό επιτελείο Μαυρογιάννη, μεταξύ άλλων, «τονίστηκε η ανάγκη για δημιουργία δημόσιου ογκολογικού κέντρου, κέντρων ψυχικής υγείας σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία, η ανάγκη για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσηλευτών αλλά και το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται». Τέθηκαν επίσης, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες περιοχές, με την ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την έλλειψη προσωπικού.

Ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε και με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας Elke Merks-Schaapveld, με ανακοίνωση από το επιτελείο του να αναφέρει ότι «στόχος μας είναι, να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος που θα έχει τους ορίζοντες του ανοικτούς και θα αφουγκράζεται τις εξελίξεις που σημειώνονται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Επιτυγχάνοντας παράλληλα, την περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μας με τα κράτη μέλη της ΕΕ, στη βάση ισότιμης εταιρικής σχέσης».

Υπό το σύνθημα «Δύναμη σε Κίνηση» συνεχίζει το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την περιοδεία του σε όλη την Κύπρο. 

Στόχος η επαφή και ο διάλογος με την κοινωνία για να παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες πολιτικές του θέσεις. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του και εθελοντές θα επισκεφθεί το τριήμερο 23 – 25 Σεπτεμβρίου κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσίασε επίσης 78 προτάσεις του για την υγεία στην Πάφο χθες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το επιτελείο του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το στηρίζει ξεκάθαρα, χωρίς ουρές και χωρίς υποσημειώσεις. «Με τις προτάσεις του προγράμματός μας, ενισχύουμε και βελτιώνουμε το ΓεΣΥ, με ένα και μοναδικό γνώμονα: Την εξυπηρέτηση των ασθενών και την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών», είπε.

Την αντίθεσή του με τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία Χρίστος Χρίστου με ανακοίνωση από το κόμμα του, εστιάζοντας στο γεγονός ότι είναι ο μόνος υποψήφιος που δεν συμφωνεί.  

Πέντε μέτρα για καταπολέμηση της ακρίβειας και στήριξη των καταναλωτών προτείνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση παραμένει αδρανής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί μια δέσμη παρεμβάσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να στηρίξει τους καταναλωτές και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά βρέθηκε απροετοίμαστη.

Για τις ευάλωτες ομάδες, ο κ. Δημητριάδης προτείνει την αξιοποίηση πόρων από τα αυξημένα δημόσια έσοδα του ΦΠΑ λόγω της αύξησης των τιμών. Προτείνει επίσης ενισχυμένες υποδομές και δίκτυα για φωτοβολταϊκά. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προσφέρει την ευκαιρία για την τεράστια αυτή επένδυση. Προτείνει επίσης μέτρα για διόρθωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας. Αναφέρει δε ότι η τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στον καταναλωτή πρέπει να τροποποιηθεί ούτως ώστε να υπάρχει αντικίνητρο στη μεγάλη κατανάλωση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Το κλείσιμο της υπόθεσης Τιτίνας Λοϊζίδου σχολίασε ο υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης κάνοντας λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη» και εκφράζοντας την θέση ότι «εγείρει ερωτήματα για τους χειρισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην όλη υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι την πλάστιγγα για τον τερματισμό της επιτήρησης έλαβαν δύο φιλικά προς την Κύπρο κράτη, όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν ισχύει επίσης η εκτίμηση του κυπριακού ΥΠΕΞ, ότι η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος του σημαντικού ρόλου της Τουρκίας στο ουκρανικό, τότε το ζήτημα λαμβάνει πρόσθετες διαστάσεις».

ΚΥΠΕ

Home