Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Ρίτα Σούπερμαν στη Σύνοδο του UNODC

Offsite Team -
09.12.2022 - 19:56

Η Ρίτα Σούπερμαν στη Σύνοδο του UNODC

Για Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη

Για τη δράση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ) στην ενίσχυση της ποινικής δικαιοσύνης και της πρόληψης του διεθνικού εγκλήματος στην περιοχή της Μεσογείου και του Κόλπου ενημέρωσε η βουλευτής Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, τους συμμετέχοντες στο Δεύτερο Μέρος της 31ης Ετήσιας Συνόδου της Επιτροπής για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC), η οποία διεξήχθη στη Βιέννη, υβριδικά, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η κ. Σούπερμαν είχε εκπροσωπήσει τη Συνέλευση και στο Πρώτο Μέρος της 31ης Συνόδου, τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρεται, η κ. Σούπερμαν, που είναι μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΜ, σε οπτικογραφημένο μήνυμά της, ενημέρωσε για τη  δράση της ΚΣΜ στην ενίσχυση της ποινικής δικαιοσύνης και της πρόληψης του διεθνικού εγκλήματος στην περιοχή της Μεσογείου και του Κόλπου. «Αναφέρθηκε ειδικότερα στη Διάσκεψη για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος, που συγκάλεσε η ΚΣΜ στη Νάπολη, τον περασμένο Ιούνιο και στην υιοθέτηση της Διακήρυξης της Νάπολης, στην οποία η KΣΜ δεσμεύεται να συμβάλει περαιτέρω στη διαδικασία αναθεώρησης της Σύμβασης και στις προσπάθειες καταπολέμησης του διεθνικού εγκλήματος», προτίθεται.

Σημειώνεται επίσης, ότι η κ. Σούπερμαν «υπογράμμισε την προσήλωση της ΚΣΜ στην πρόληψη και αντιμετώπιση της εμπορίας προσώπων και της παράνομης διακίνησης μεταναστών, σημειώνοντας τη στενή συνεργασία της ΚΣΜ με το Γραφείο του Ειδικού Αντιπροσώπου και Συντονιστή του ΟΑΣΕ για την Εμπορία Προσώπων».

Η δράση της ΚΣΜ, σημείωσε περαιτέρω η κ. Σούπερμαν, όπως αναφέρεται, επικεντρώνεται επίσης στην πρόληψη και καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος και, στο πλαίσιο αυτό, η ΚΣΜ έχει αναπτύξει «σημαντικές συνεργασίες» με άλλους διεθνείς δρώντες προς ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την απόρριψη τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων στη Μεσόγειο.

Η Κύπρια βουλευτής αναφέρθηκε, τέλος, στο δρομολογούμενο κοινό πρόγραμμα της ΚΣΜ και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον/Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης (UNEP/MAP) για τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών, ως εργαλείου στήριξης του νομοθετικού έργου των κοινοβουλίων, με στόχο την προώθηση πολιτικών για την προστασία της Μεσογείου και την πρόληψη της διάβρωσης των ακτών της, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home