Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κ. Χρυσοστομίδης:Εκτός πραγματικότητας η θέση για το Σύνταγμα '60

Offsite Team -
08.09.2021 - 10:17

Κ. Χρυσοστομίδης:Εκτός πραγματικότητας η θέση για το Σύνταγμα '60

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Digital TV

Τη δική του ανάγνωση για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κυπριακό, έκανε με παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων της DIGITAL TV και τον Θανάση Αθανασίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το κυπριακό, Κύπρος Χρυσοστομίδης.

“Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Οφείλουμε να επιμείνουμε στις Αρχές, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και της κοινής Δήλωσης του 2014 καθώς και στις θέσεις που εξέφρασε ο ΓΓ στο Κραν Μοντάνα”, ανέφερε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι “κείται εκτός πραγματικότητας διότι σήμερα δεν είναι δυνατό να υπάρξει επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 εκτός κι αν το επιχείρημα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν σε αντιστάθμισμα της αρχής δύο κρατών που επιζητούν οι Τούρκοι”.

Έστειλε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μήνυμα ότι η θέση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 απέχει από τις βασικές θέσεις αρχών της διεθνούς κοινότητας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Συμβουλίου Ασφαλείας “και ως εκ τούτου δεν φαίνεται ότι εμείς πρέπει να επιμένουμε σε αυτό το σχέδιο”. 

Περισσότερα στο βίντεο:

Home