Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάρουλλας: Σταθερά βήματα συνεχούς εκσυγχρονισμού από ΥΠΑΜ και ΕΦ

Offsite Team -
06.12.2022

Κάρουλλας: Σταθερά βήματα συνεχούς εκσυγχρονισμού από ΥΠΑΜ και ΕΦ

Οι Συμβασιούχοι Υπαξιωματικοί εντάσσονται ισότιμα στο νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο λέει ο Γιώργος Κάρουλλα

Σε δηλώσεις προέβη ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλα για έργο Υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει αδιάλειπτα τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς προσθέτοντας ότι το όραμα του Υπουργού Άμυνας για τους ΣΥΟΠ, αποδεικνύει την πολιτική βούληση για συνεχή ενδυνάμωση μέσα από την προοπτική για τη δημιουργία νέας κατηγορίας προσωπικού των Υπαξιωματικών Μακράς Θητείας. 

Παράλληλα όπως αναφέρει ότι οι Συμβασιούχοι Υπαξιωματικοί εντάσσονται ισότιμα στο νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο τονίζοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις από το 2021 και χάραξε γραμμές στα πλαίσια της πολιτικής του.

Αυτούσια η δήλωση: 

Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει αδιάλειπτα τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ένα αξιόπιστο και δυναμικό επαγγελματικό στρατό. Οι πολύ πρόσφατες εξελίξεις σε όλους τους τομείς, αποδεικνύουν την έντονη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Έχοντας ως κύριο μέλημα την επιχειρησιακή ικανότητα, αναγνωρίζουμε και χαιρετίζουμε τις τροποποιήσεις του Υπουργείου Άμυνας για τη δυνατότητα των Συμβασιούχων Οπλιτών να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 42ο έτος της ηλικίας τους, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις αξιοποίησης της εμπειρίας και της γνώσης τους αλλά και της κάλυψης των επιχειρησιακών αναγκών.

Το όραμα επίσης του Υπουργού Άμυνας για τους ΣΥΟΠ, του θεσμού που καταξιώνεται μετά τη μείωση της στρατιωτικής θητείας το 2016, αποδεικνύει την πολιτική βούληση για συνεχή ενδυνάμωση μέσα από την προοπτική για τη δημιουργία νέας κατηγορίας προσωπικού των Υπαξιωματικών Μακράς Θητείας, οι οποίοι θα προέρχονται από τους ΣΥΟΠ κατόπιν επιλογικής διαδικασίας, ως κίνητρο παραμονής παράλληλα με την ανάγκη για μισθολογική αύξηση και πιστοποίηση της κατάρτισης τους.

Επιπλέον, οι Συμβασιούχοι Υπαξιωματικοί εντάσσονται ισότιμα στο νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο. Με αξιοπρεπή αποζημίωση, ευθυγραμμίζουμε τα όρια ηλικίας αφυπηρέτησης των στελεχών στο 57ο έτος και δίνουμε τη δυνατότητα αντικατάστασης του 20% των στελεχών με νεότερα και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το οποίο ζήτημα εγείρεται.   

Και για τα δύο ζητήματα ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις από το 2021 και χάραξε γραμμές στα πλαίσια της πολιτικής του.

Τέλος, χαιρετίζουμε την έγκριση από τη Βουλή την κύρωση της Συμφωνίας Ανταλλαγής Υπηρεσιών Διοικητικής Μέριμνας  μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ως απότοκο της άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, κάτι που εμβαθύνει τις μεταξύ μας αμυντικές σχέσεις και συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο με την Κύπρο ως κόμβο απότοκο της στοχευμένης αμυντικής πολιτικής μας.

Δεν θα πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι οι δαπάνες για την άμυνα ξεπερνούν το  ψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, φθάνοντας το 2% σχεδόν του ΑΕΠ, δείγμα της ισχυρής οικονομίας και της πολιτικής βούλησης για ολοκληρωμένη αμυντική πολιτική και εξοπλιστικά προγράμματα.

Για όλα τα πιο πάνω συγχαίρουμε το Υπουργείο Άμυνας, και αναγνωρίζουμε τις συνολικές προσπάθειες για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς δημιουργώντας πνεύμα παραδειγματικής ομοφωνίας και μέσα στην Βουλή για τους σκοπούς αυτούς.

Home