Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταγγελία Φουρλά σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή για βεβήλωση Αγίας Σοφίας

Offsite Team -
21.04.2022

Καταγγελία Φουρλά σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή για βεβήλωση Αγίας Σοφίας

«Οι εικόνες του βανδαλισμού προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς», σημειώνει ο Ευρωβουλευτής

Τη βεβήλωση της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Όπως υποδεικνύει ο κ. Φουρλάς, «η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη είναι μία από τις εννέα Πύλες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, έχει ύψος επτά μέτρα και πρόκειται για εξαιρετικής τέχνης ξύλινη δίφυλλη θύρα που περιβάλλεται από μπρούτζινο πλαίσιο και σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από ξύλα της Κιβωτού του Νώε».

Για να τονίσει προς την ΕΕ ότι «οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς».

Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει ο κ. Φουρλάς ότι η μη συλλογική και ισχυρή αντίδραση εκ μέρους της Ευρώπης, αποθρασύνει την Τουρκία. Η βεβήλωση της Πύλης, αυτή τη φορά, αποτελεί ακριβώς απότοκο της έλλειψης μέτρων όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί.

«Όσο η αντίδραση δεν είναι ισχυρή όσο θα έπρεπε, κάποιοι θα συνεχίζουν να καταστρέφουν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», επισήμανε ο κ. Φουρλάς. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να καλέσει τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα με στόχο οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να ασκηθεί πίεση για αποκατάσταση των ζημιών.

Home