Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Απαγόρευση διελεύσεων HE και διπλωματικών αποστολών

Offsite Team -
12.04.2020 - 11:38

Κατεχόμενα: Απαγόρευση διελεύσεων HE και διπλωματικών αποστολών

Thumbnail
Το ανακοίνωσε ο Οζερσάι

Δεν επιτρέπεται η διέλευση διπλωματών, στρατιωτών των ΗΕ και προσωπικού άλλων διεθνών οργανώσεων στα κατεχόμενα για μια βδομάδα, ανακοίνωσε ο "πρωθυπουργός" και "υπέξ" Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Όπως μετέδωσε ο παράνομος Bayrak ο Οζερσάϊ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει σε διπλωμάτες, στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών και προσωπικό άλλων διεθνών οργανώσεων να εισέρχονται στην `τδβκ` από την `νότια Κύπρο`. Αυτές οι διελεύσεις αναστέλλονται για μια εβδομάδα».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<

Σύμφωνα με μετάφραση του τουρκικού τμήματος του ΓΤΠ, ο "πρωθυπουργός" ανέφερε ότι «όσοι επιθυμούν να μεταβαίνουν στον νότο από τα στρατόπεδα της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ που βρίσκονται στην `χώρα τους` θα μπορούν να μεταβαίνουν, αλλά δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη `χώρα τους`».

Υπενθύμισε ακόμη πως "πριν από λίγο καιρό είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο".

Ο Όζερσαϊ, σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Όπως θα θυμάστε, είχαμε περιορίσει τις διελεύσεις στην `χώρα μας` με τους `πολίτες της ΤΔΒΚ`, και είχαμε περιορίσει και τις εισόδους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, των Πρεσβευτών και άλλων διπλωματικών αποστολών, αλλά δεν τις είχαμε σταματήσει εντελώς. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις αποφασίσαμε να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα σε αυτό το θέμα".

Ανέφερε ότι στάληκαν διαβήματα χθες βράδυ και στα Ηνωμένα Έθνη και στις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην "Νότια Κύπρο` και για μια βδομάδα ισχύουν τα εξής:

1)      Θα σταματήσουν "οι είσοδοι στην χώρα μας των Πρεσβευτών και των επί καθήκοντι διπλωματών σε παρόμοιες αντιπροσωπείες"

2)      Θα σταματήσουν "οι είσοδοι στην χώρα μας των μελών των Ηνωμένων Εθνών (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτών των ΗΕ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανώσεων. Όμως οι διελεύσεις από τα στρατόπεδα των ΗΕ που βρίσκονται στη χώρα μας στην νότια Κύπρο θα είναι εφικτές"

3)      Η βοήθεια  και ο ιατρικός εξοπλισμός "που στέλνεται από τον νότο στους Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες που βρίσκονται στη χώρα μας" δεν θα εμποδίζεται, αλλά η μεταφορά θα γίνεται από εμάς υπό την επίβλεψη ενός εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών. 4)      Επιπλέον, οι διελεύσεις που μπορεί να είναι σχετικά με την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού θα διεξάγονται αφού έχουν γνωστοποιηθεί και "υπό τον όρο ότι θα λαμβάνουν άδεια πρώτα από το υπουργείο εξωτερικών και το γραφείο του αναπληρωτή πρωθυπουργού".

ΚΥΠΕ

 

Home