Κολοκασίδης: Ανησυχία για την ανακίνηση ξανά του θέματος των ΜΟΕ

Κολοκασίδης: Ανησυχία για την ανακίνηση ξανά του θέματος των ΜΟΕ

Το Κυπριακό είναι ζητημά εισβολής και κατοχής

Ανησυχία για την ανακίνηση ξανά του θέματος Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) εκφράζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης ο οποίος αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, «αφήνει να νοηθεί ότι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση ασκούν και οι εταίροι μας και ιδιαίτερα η Γερμανία ενώ έτοιμος παρουσιάζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προσφέρει και νέα ΜΟΕ προς κατευνασμό εχθρών και φίλων».

Προσθέτει ότι  «δεν αντιλαμβάνεται όμως ο κ. Αναστασιάδης ότι τα ΜΟΕ είναι θεμελιακό ζήτημα και οι ξένοι επιμένουν σε ΜΟΕ διότι έχουν υιοθετήσει ή βολεύονται να υιοθετούν την αντίληψη ότι το Κυπριακό είναι δικοινοτικό πρόβλημα, άρα χρειάζεται αποκατάσταση εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων».

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει «το Κυπριακό όμως είναι διαφορετικό ζήτημα, είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, συνεπώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε να πείσει για την ουσία του Κυπριακού».

Καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «έστω και τώρα ας επιμείνει σε μέτρα κατά της Τουρκίας και ας εκστρατεύσει για να πείσει και αυτό, αφήνοντας κατά μέρους ότι τα ΜΟΕ τα ίδια δεν είναι αθώα, αλλά κατατείνουν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους».

Σε άλλη γραπτή του δήλωση αναφορικά με τα αυτοκίνητα των κρατικών αξιωματούχων ο κ. Κολοκασίδης, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, «δείχνει τη στάση της απέναντι στους θεσμούς» για να προσθέσει ότι «τα οχήματα έπρεπε να δίδονται στους κρατικούς αξιωματούχους, όχι ως επιβράβευση, αλλά για να χρησιμοποιούνται στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος»

Όπως αναφέρει ο κ. Κολοκασίδης «το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αυτό το μέτρο ένα πράγμα καταδεικνύει: ότι αντί να σκέφτεται με όρους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, σκέφτεται με όρους προνομίων προς τους κρατούντες και καταδεικνύει ότι οι πολιτικοί δεν διδάχθηκαν τίποτε από την λαϊκή οργή που είχε ξεσηκωθεί από τα απανωτά σκάνδαλα και τη φτωχοποίηση».

ΚΥΠΕ

Home