Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κολοκασίδης: Έτσι θα επιστρέψουμε στο σύνταγμα του 1960

Του Στέλιου Στυλιανού -
25.01.2023 - 06:45

Κολοκασίδης: Έτσι θα επιστρέψουμε στο σύνταγμα του 1960

Οι θέσεις του υποψήφιου Προέδρου στο Κυπριακό

Τις θέσεις του στο Κυπριακό ανέλυσε μεταξύ άλλων φιλοξενούμενος στην εκπομπή Snipers ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης. 

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος αναφέρθηκε στην αντίρρηση του με την λυση στα πλαίσια της ΔΔΟ σημειώνοντας ότι πρέπει να δούμε τι είδους υποχωρήσεις περιλαμβάνει αυτή η μορφή λύσης αναφέροντας ότι θα έχουμε δύο ζώνες οι οποίες θα είναι εντελώς αυτόνομες.

Μάλιστα όπως σημείωσε οι δικές μας παραχωρήσεις διαχρονικά λειτούργησαν ως βενζίνη στην διαπραγματευτική διαδικασία με την Τουρκία να ζητά συνεχώς περισσότερα για να πάει σε συνομιλίες. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος προτείνει από την στιγμή που και η ίδια η Τουρκία αποστασιοποιήθηκε από την λύση ΔΔΟ που η ίδια είχε προτείνει να αποστασιοποιηθεί και η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιστρέφοντας σε θέσεις αρχών. 

Δηλαδή αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφυγών μας και την επαναφορά της συνταγματικής τάξης και στο τερματισμό της κατοχής με ταυτόχρονη αποχώρηση όλων των εποίκων.

Κληθείς να απαντήσει εάν η επαναφορά της συνταγματικής τάξης θα είναι η επαναφορά στο σύνταγμα του 1960 σημείωσε ότι αυτή θα είναι η νομιμότητα αφού σήμερα λειτουργούμε με βάση αυτό το σύνταγμα.

Όπως είπε η επαναφορά της συνταγματικής τάξης χρειάζεται κάποιες αλλαγές τις οποίες ωστόσο μπορούμε να τις συζητήσουμε με μια γνήσια Τουρκοκυπριακή κοινότητα η οποία θα έχει απαλλαγεί από την Τουρκική επιρροή και τους εποίκους. 

Αναλυτικά οι θέσεις στο Κυπριακό στο βίντεο στο 47:15:

Home